MERHABA SÜPER LİG 2020-21 / "BEŞİKTAŞ İNCELEMESİ"

 

Şampiyonluk adayları arasında açık ara en kötü kadroya sahip takım Beşiktaş. En az 5 net kaliteli transfere ihtiyacı var. 

Pozisyon pozisyon ilerlersek;

Kalede; Ersin yeteneğini ispatladı ve bu sezona birinci kaleci başlamayı bence hakketti. Onun ve belki de Milli takımın geleceği için önemli bir sınav verecek. 

Defans bölgesinde; Kötü geçen Avrupa maçından sonra her yerde N'Sakala ve Welinton'un yeden yere vurulduğu yazılar gördük. Tek maçta bu derece eleştiriyi haklı bulmam imkansız. Özellikle N'Sakala iyi bir defansif bek ve bence Beşiktaş'ta oynayabilecek seviyede bir oyuncu. Rıdvan ile birlikte sol bekte sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum. 

Welinton ayağı nispeten düzgün, defanstan top çıkarabilen, vasat üstü bir stoper ama ağır bir oyuncu. Bu açılardan bakınca yerine geldiği Victor Ruiz'den daha iyi bir futbolcu denemez. Genç Montero ile forma savaşı verecekler, kim oynar şuan tahmin etmek zor. Banko gözüyle baktığımız Vida'nın da ayrılabileceği konuşuluyor. Sonuç olarak stoper rotasyonu eksik.

Uzun zamandır ilk kez bir mevkisinde sıfır oyuncuyla sezona başlayan büyük takım görüyorum. Douglas, Sivas'tan beğendiğim bir futbolcuydu ama Beşiktaş'ta nedense hiç olmadı. Bu sene başında da kadrodaki tek sağ bek oyuncusu olması rağmen (ne becerdiyse) Sergen hoca tarafından kadro dışı bırakıldı. Şimdi iki futbolcu birden gerekiyor buraya.

Orta sahada; Dorukhan'ın sakatlıktan nasıl döneceği soru işareti. Atiba 38 yaşına girdi. Oğuzhan ve Necip bildiğimiz gibi. Böyle bir ortamda transfer bütçesinin neredeyse tamamının, takımdaki en iyi futbolcu Ljajic ile aynı pozisyonda oynayan Mensah'a ayrılmasını çok yadırgadım. Mensah çok iyi top süren, izlemesi zevkli bir oyuncu ama kesinlikle gözü kapalı güvenilecek, takım için oynayan bir futbolcu olarak görmüyorum. Josef de Souza haberleri görüyoruz, Elneny seviyesine yakın, benzer özellikli bir futbolcu. Gelirse Beşiktaş'a çok faydalı olur. 

Lens'in ayrılacağını düşünüyorum. Atakan ve Hasic hakkında hiç bir bilgim yok. Bu sene çok şans bulacaklar gibi bir tablo var ortada. Umarın en azından biri patlama yapabilir.

Santraforda; Larin geçen sene az da olsa üzerine koymuş görünüyor ama ne o, ne de diğer iki isim Beşiktaş'ta 11 oynayacak seviyede değiller. Kalitesi tartışılmayacak bir santrafor transferi şart. Ben olsam Larin'i yedek oturtur, Güven'i de kiralardım.


Çok karamsar bir yazı oldu farkındayım ama şu bir gerçek ki Beşiktaş'ın bu sene ligi ilk 4'te bitirebilmesi için gelecek yeni futbolcuların seviyesi hayati önem taşıyor. Yoksa doğal sonuç 5. veya ötesi olacak.


Salı günü FENERBAHÇE incelemesi...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI