Misimoviç gitti sıradaki kim?


Ömer Üründül'le az dalga geçmedik papağan gibi aynı lafları tekrarlıyor diye ama adam doğru söylüyor yahu futbol hakikaten enteresan...

Daha 2.5 ay önce geldiğinde Misi Misi diye zil takıp oynadığımız adamı şimdi tekme tokat kovalıyoruz! Bakıyorumda bazı arkadaşlar bu kararı eleştirirken Misi daha yeni geldi falan filan diyorlar. Misimoviç geldikten sonra tam 10 lig maçı oynadık, insan tek bir gol atmaz mı? (bir korner dışında) Tek bir asist yapmaz mı? Sadece bunları yapsın diye alınan bir adam ligin 1/3 'ünü bomboş geçtikten sonra ne yapayım ben onun futbolculuğunu? Hagi kararında yerden göğe kadar haklıdır.

Hagi'nin Manisa maçı sonrasında yaptığı açıklamalardan Misimoviç'i artık takımında düşünmediği çok açıktı. İlk ipi çekilen o oldu, şimdi sıradakilerden Ali Turan, Mustafa Sarp, Ayhan ve Serdar Özkan'dan da en geç devre arasında kurtuluruz inşallah. Bu saydıklarım kadar kolay silip atamasam da Kewell, Servet, Barış ve Hakan Balta isimlerinden bir kaçını da takımdan postalarsa ağzımı açıp tek kelime etmeyeceğim!

Lincoln giderken çok sövmüştüm, bu kadar ruhsuz ve şımarık bir futbolcuyu bir daha GS formasıyla zor görürüz demiştim. Büyük konuşmuşum. Bu gözler önce Jo tipsizini o formayla izledi, şimdi de yine Bundesliga'dan bu herifi.. Banane eski takımıyla yaptığından, yeteneğinden, benim takımım için savaşmadıktan sonra isterse Messi olsun banane!

Bu olaydan sonra, Hagi'nin kiralık adam istemiyorum diye bahsettiği kişinin de Insua değil Misimoviç (garip sözleşmesi yüzünden) olduğu ortaya çıkmış oldu. Bakalım Insua'yıda Misi ile bir tutup yollayacak mı? Ben bu çocuğun sahadaki mücadelesini beğeniyorum, takımı için elinden geleni yaptığına inanıyorum, umarım onu da yollamaz.

Lig şampiyonluğu artık geride kaldı. Koca Galatasaray 13. haftadan hedefsiz kalamaz. Hagi'den 2. bir kupa zaferi bekleyeceğiz artık. Galatasaray adının olduğu yerde her zaman umut vardır!

Yorumlar

  1. güzel bir yazı misimoviç için bu açıdan bakmamıştım. şöyle bir gerçek var sanırım o da bir adamın ne olduğunu en iyi hocaları bilir. belli ki hagiyi tav edecek bir laubaliliği vardı

    YanıtlaSil
  2. Bizi (antremanları göremediğimizden) maçlardaki laubaliliği tav etmeye yetmişti bile. Antremanda Hagi'ye "beni neden yedek takımda oynatıyorsun?" diye posta koymaya kalkmış! Antalya maçı dışında hiçbir maç elinden geleni yapmadı! Gitmek istiyordu.. Elano'da devre arası ayrılmak istediğini söylemiş, Arda ve Baros taş gibi dönmezlerse kupa hedefi de hayal olur..

    YanıtlaSil
  3. Misimovic'in kadro dışı kalmasını anlarım ama ilk isim olması beni çok şaşırttı. Mutlaka devamı gelmeli. Servet, Ayhan, Serdar, Ali, Mustafa, Hakan Balta, Gökhan hepsi gitmeli bu takımdan.

    Felipe disiplinsiz, Lincoln disiplinsiz, Keita disiplinsiz, Misi disiplinsiz yabancılar hepsi disiplinsiz. Peki yerliler sanki disiplinlimi. Gidenler hep yabancılar oldu. Takım kalan yerliler ise bugün bu duruma gelmemizin en büyuk nedeni. Elbette ki Misimovic iyi oynamadı. Ama bu takımda daha kötüleride var.

    YanıtlaSil
  4. Misimovic'in kadro dışı kalması inan zerre umurumda değil Hakan.Ancak takım arkadaşına küfreden Sarp,hocasını tehdit eden Servet,evlerde partiler veren Barış,Brezilya basınına gidebilirim sinyali veren Elano,saha içinde herkesle dalaşan Ayhan,g.tünü çekemeyen Ali Turan,usulsüz menajerlik yapan S.Özkan, vs vs kadro dışı kalmazken sadece Misimovic'in kurban edilmesini sindiremiyorum.Eğer bir revizyon olacaksa çabuk ve toplu yapılmalıydı.Şimdi sadece Misimovic kadro dışı kalırsa kimse kusura bakmasın ama ben Hagi'nin son basın toplantısındaki samimiyetinden de şüphe ederim.Misimovic ile ilgili bu kararı Hagi'nin değil de yönetimin verdiğini anlamak zor olmaz o zaman.

    YanıtlaSil
  5. Kewell mi okuyorum? Gercekten? Kewell sadece taraftar icin döndügünü biliyormusun? Kewell bu takimda Baros, Neill ile birlikte en profesonyel en is ahlakli en saygi deger futbolcu oldugunu unutuyorsun galiba? Bu adamin kronik sakatligi ve hastaligi (hepatitits) oldugu halde fizyoterapistiyle birlikte her gün ne yapacagini, ne yiyecegini, nezaman uyuyacagini belirleyip yasadigini, sadece bir kac sene daha futbol oynamak icin yaptigini biliyorsun bunlarin degilmi? Taraftar ile olan bagimlili icin Galatasaray onu postalamisken döndügünü ve son anda "ulen stochuda alamadik" geri dön dedilerinde geldigini biliyorsun?

    Ve agzini acmiyacaksin? Inan bana Kewellin ayagi kopsa yine senin o cok güvendigin oyunculardan kat ve kat daha cok canini disine takar!

    Lincoln konusuna gelince, Lincoln hem Hakan Sükür, Ünsal, Sas, Arda Turan, Adnan Sezgin vs. hepsinden daha ahlaklidir... Evet bir kac kez gec gelmistir (hangi brezilyali gec gelmiyorki?), ama Skibbenin altinda oynadigi futbol ile hem türkiyeyi hem avrupayi ayaga kaldirirken nerdeydiniz? Lincoln resmen linc edilmistir, hem Galatasarayin cok "ahlakli" (!) oyuncularindan, hemde türk medyasindan! Lincolnü Haldun Üstünel dövmiye kalkiyordu, sen kalkmis lincolne simarik diyorsun...

    Simariklik nedir biliyormusun? Daha yasin gelmeden, karierin tam belli olmadan, almanyada karier yapmis bir on numaraya bizden daha cok para aliyor, su bu laf atmaktir... (GSin genc oyunculari)...

    herneyse, kaos ortamindayiz, artik birbirimizi yiyecegiz...

    bakin Galatasaray halen düsüyor, ve dibe vurmamistir daha! Umarim öyle bir dibe vururuzki, herkez sallanip kendine gelir, ki ayaga kalkmayi becerelim, güclü kalkalim, bidaha düsürmesinler, bidaha kendimiz düsmeyelim diye!

    YanıtlaSil
  6. misimovic in polatın otelinde kaldığı ve ailesini getirmek için bi ev bulunmadığı doğrumudur? Eğer doğruysa yönetimin bu kararı alması büyük sorumsuzluk. Gece hayatı yok adam çoluğunu çoçuğunu yanında görmek istiyor. Ve bu kadroda sabredilmesi gereken oyuncuların birinci sırasında yer alıyor bence.

    YanıtlaSil
  7. vay ve futbolcu silmek ne kolay adam elinden geleni yapmadımı yaptı hagi bu kararında hatalıdır lincoln jo karaktersiz tamam tamam ama göstere göstere maç satmadılar bu takımda sen sorunu yanlış yerde aramışsın bu gözler gs tarihinin en karaktersiz futbolcusu serveti gördü servetin yanında en temizleri jo lincoln be yani bu kadar kolaymı misimoviçi silmek o zaman rijkaardı da geçen sene ankara maçında silseydik yani ne karaktersizliğini gördün arkadaşım adam takımımı sattı pasmı atmadı maksat çamur atmak olsun ayhan barış ve sarp kazmaları arkasındayken adam ne yapsın geçen seneki elano top alamaya defansa geliyor adam yapmayın allah aşkına ya

    YanıtlaSil
  8. *DadyCool ve Burak: Bu iş sadece Misimoviç ile kalamaz tabiiki! 2.yarının ilk maçı olan Sivas karşısına çıktığımızda, konuştuğumuz isimler hala bu takımdaysa işte o zaman Hagi'nin samimiyetini veya yönetim karşısındaki aczini rahat rahat konuşabiliriz. Misimoviç'in ilk isim olması planlı bir şey değildi bence.

    *Anoz: Kewell'ı diğer isimlerle bir tutmuyorum kesinlikle. Mücadele ruhuna veya kişiliğine hiç kimse birşey diyemez ama fiziği artık kaldırmıyor maalesef. Tarihimizdeki en sevdiğim yabancıların başında gelir. Onun Trabzon ve Manisa maçlarındaki halini görmek, öyle hatırlamak istemiyorum. Lincoln için ise sana katılmıyorum. Canı isteyince oynayan futbolcu modelini kabullenemiyorum.

    *Adsız: Eğer doğru ise yönetimin bitmek bilmeyen hatalarından biri daha..

    *Ozan: Ben elinden geleni yaptığına inanmıyorum. Adamın kariyerinde böyle bir 10 haftalık periyot yok! Servet,Sarp,Ayhan için ise zaten aynı fikirdeyiz, sezonu bu takımda tamamlamamalılar!

    YanıtlaSil
  9. Valla çok ilgiyle okudum tüm yorumları ama gözden kaçan küçük bir ayrıntıya değinmek istiyorum. bir takıma tutkuyla bağlı olan taraftarların yorumlarını görüyorum yukarıda. herkes kendi takımı için doğru olanı ifade etmek istemiş. Ancak sahada olan insanlar siz değilsiniz arkadaşlar. sahadakiler PROFESYONEL futbolcu. kimse babasının hayrına GS'de oynamıyor ya da amanda taraftar beni çok seviyor falan demiyor. bunlar tamamen duygusal oyuncular :) yok kewell deniyor eyvallah taraftar olmasaydı gelmezmiş. şaka yapıyorsunuz arkadaşlar uyanın kewell gibi müzmin sakat ve yaşı kemale ermiş bir futbolcuyu hangi avrupa takımı alır??? arap ülkeleri bile bu konuda uyanmış durumda. Türk futbolu neden bu kadar gerilere düştü hiç bunu sorguluyor musunuz? Hiddink geldiğine bin pişman bu ülkede bu kadar yüksek paraları alan bu kadar kalitesiz oyuncular hiç bir arada olmamıştı. dünyada esamesi bile okunmayan alex adında bir brezilyalı bu ülkeye gelen en iyi oyuncu deniyor.

    lincolnden bahsediliyor. lincoln şimdi nerede diye sorarım size? biz gelen yabancıları çok abartıyoruz. adam bizleri buraya söğüşlemeye geliyor. profesyonel olanlar gerçekten furbolunu oynamaya çaba gösteriyor. bizse orta yaşa gelmiş adamlara aman ne iyi GS'liydi diyoruz :) adamlar bu ülkede doğmuş ya fanatik taraftarlardır tabi. geçen izlediğimiz bir maçta kewell ve baros tribünde sakat oturuyorlar sahada GS eziliyor. bunlar birbirleriyle şakalaşıyor. siz hiç GS yenilirken UA dostların yüzünün güldüğünü gördünüz mü?

    Velhasıl kelam, geçin arkadaşlar iyi taraftarsanız. isterse o sahada oynamayan messi olsun ne GS'den ne de onun ruhundan ne de taraftarından daha büyüktür bu insanlar öyle artistlikler kaldıramayız biz. yol verirsiniz giderler. Türkiye'de GS'nin yönetiminde bir çok işadamı var inşaat sektöründe misimoviçe ev bulamamışlar :) yok artık misi ev beğenmemiştir, boğazı gören bir ev istemiştir ya da ultra lüks sıkıntı budur. Hagi misi'yi göndermiştir helal olsun az para alanlara da bu gösterilebilecek en güzel göz dağıdır. oynamazsanız babam olsa gönderirim demiştir Hagi. Hagi çok mu fanatiktir hayır Hagi bu ülkeye gelmiş en iyi profesyoneldir.

    YanıtlaSil
  10. caglayan futbolu nekadar biliyorsun ciddi sekilde bu paragraflarindan sorgularim.

    Istersen istatistiklere bir göz at... GSin son senelerde en iyi oyuncular: Kewell, Baros, Arda Turandir!

    Zaten profesynel olmasini istiyorum, Galatasarayi sevmesin, isini sevsin, cünkü isini severse oynadigi takimida sever, takimini yanliz birakmaz.

    Galatasaray takiminda su anda Kewell, Baros, Neillden daha galatasaraylisi (kendini oyuna vermesi, mücadelesinden dolayi) yoktur. Arda ciksin ben Gsliyim desin... Arda ilk maclarda hava atarken Baros kafayi yiyordu gol yiyoruz diye, Kewell Baros yirtiniyordu sahada... Rijkaardi sattiklari macta, Baros kendi basina oynuyordu...

    Okadar kapilmisinki NTVlere, LigTvlere, Fanatik gazetelerine, gözün kör olmus! Lincoln kimmis, yine sana git istatistiklere bir göz at derim... Lincoln Gse geldiginde kac yasindaydi? Nasil performans sergiledi Skibbeyle, Avrupada bizi nerelere tasidi? Ha yok diyorsan s.kerim ulan yabanciyi, ben türküm türk oyuncular oynasin tamamdir, görüsündür, ama ozaman Galatasarayin avrupada bidaha birsey gösterecegini düsünme!

    Bide söyle birsey var: Kewellin herhalde 32 yasinda 1 milyon daha alsam diye derdi yoktur, adam senelerce Premier League de top kosturdu, korkma parasi da vardir mali mülküde, bir sene daha oynayip, iki üc kurus (yani bizim türk oyuncular gibi) düsünmez. Hatta ve hatta futbolu sevdigi icin oynar... hani bir ara bizimkiler jeep kavgasi yapardi ya... onlar gibi degildir!

    ama neyse, sen ntvlere, ligtvlere devam, aynen onlarin dedilerini diyorsun zaten... Cana kim? 60 tane bulurum! Misimovic kim? Bundesligayi kaldiramadigi icin geldi (son 2 sene asistkrali oluyordu az kalsin), Insua kim, Premierleague kaldiramadi (gecen sene 30 mac üzeri oynamis)... Evet hatta Baros? 20 gol atmis ilk senesinde, ikinci senesinde sakatligina ragmen 13 golden cok...

    ah evet dogru... hepsi bos degilmi?

    YanıtlaSil
  11. *Anoz: Lincoln'ü Baros veya Kewell ile bir tutma lütfen!

    YanıtlaSil
  12. @anoz : kusura bakma anoz ama ntv, ligtv ve fanatik gazetesi ağzıyla giriş yapmışsın bu hiç hoş değil. ayrıca ne bahsettiğin gazeteleri ne de kanallara gözümün ucuyla bile bakmam. ben şu futbolcu bu futbolcu demiyorum. GS'ye layık olmayan herkes gönderilsin diyorum. bana istatistiklerden bahsetme, saydığın oyuncular ligde kaç maç oynayabilmiş adamlar müzmin sakat diyorum. oynadıklarında iyi oynamışlar banane! GS gibi bir takımın 15 maçlık futbolculara ihtiyacı yok. istikrarlı oyunculara ihtiyacı var. benim demek istediğim o futbolcuların oynadıkları maçlarda iyi olması değil oynamadıkları maçlarda GS'nin dibe vurması. beni yarı yolda bırakacaksa istemem ben öyle futbolcu. bu adamlar as futbolcu olarak karşımıza çıkıyor. sahaya çıkmadıklarında yedeğin yedeği sahaya çıkıyor. şunu desen eyvallah kewell iyi bir yedektir, onun yerine sağlam bir as oyuncu ihtiyacı vardır. baros'a ben birşey söylemedim ama o da bu sene müzmin sakatlığının hayatı boyunca devam edeceğini gösterdi. 3 maç yok 1 maç var.

    kewell çok iyi dostun sanırım. para için oynamadığını söyleyecek kadar da yakından tanıyorsun. ben tam tersi olduğunu düşünürüm. bu ülkedeki futbolcular duygusaldır, yabancılar profesyonel tabi ki aldıkları paraya bakıyorlar. sen bu adamdan GS fanatiği olmasını beklemen çok mantıksız.

    Demişsin ya şu kim bu kim saydığın oyuncuların hiç biri GS'den büyük değildir. Demek istediğim oynamıyorsa messi olsun bana farketmez. sen gözünü kapamışsın bu adamların avukatlığını yapıyorsun. gören bu adamlardan para falan alıyorsun sanacak.

    hepsi boş evet tek gerçek var o da GS...

    YanıtlaSil
  13. Çağlayan haklı, bizim artık istikrarlı futbolculara ihtiyacımız var! 5 maçın 4'ü sakat olan adamlardan çok çekti Galatasaray. Önümüzdeki sene için yine, Baros ve Kewell 30 maç oynayacak diye planlama yaparsak 10. sıradaki yerimizi koruruz ligde..

    YanıtlaSil
  14. caglayan benim demek istedigimde su: Bana artik GS ruhu su bu falan demeyin cünkü öyle bir sey yok ve mitos! GS ruhu ki o ruh varsa, su anda GSde kimse oynamiyor demektir.

    Gelelim neden Kewell Baros vs. diyorum. Bu adamlar profesyonel olmasi zaten takimlari sevmesi birlikte getiriyor. Adamlarin is ahlaki var birkere. Bizimkilerde varmi? Hakan Balta sigara iciyor, Arda Turan kilo aliyor, Hasan Sas 3 ay sakat 90 kilo dönüyor. Anlatmak istedigimi anliyormusun?

    Kimsenin avukatligini yapmiyorum ve kimsenin GSi icten sevmesini beklemiyorum. Olmasinlar zaten, profesyonel olsunlar, islerini sevsinler, calisinlar. Servet gibi cakma profesyonel degil, profesyonelim degipte, takimin, teknik direktörün arkasindan konusmak, sonrada parayi cok veriyorlar diye gitmemezlik yapmak degil.

    anlata biliyormuyum?

    Ligtv fln laflarimida af et, seni yanlis anlamisim, kötü cikisim olmus!

    YanıtlaSil
  15. sayın (hala sayın diyoruz) adnan polat 5 ay önce 8 milyon euro ya aldıgınız futbolcuyu şimdi 5 milyon euroya sattınız oynamadan futbolcuya verdiginiz paralarıda sayarsak zarar en az 4 milyon euro senin şirketini bi yöneticin 5 ayda 4 milyon euro zarar ettirse o yöneticini ne yapardın ??ayrıca sezon basında 500 bin euro karla keitayı sattınız kulübe para kazandırdık diye gazetelere satır satır beyanat verdiniz bu durumla ilgili beyanatlarınızda bekliyoruz!! şimdiye kadar hep başarısız olursak gideriz diydun başarısızlık kriterinizi lütfen söyleyin kümede kalırsak başarımıdır ? gitmeyişiniz bunu gösteriyo!! mehmet

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI