YİNE GOL YOK

KAYSERİSPOR:0 - GALATASARAY:0

Önce Trabzon-Eskişehir maçını izledim, 0-0 bitmesine rağmen çok zevkli bir maçtı. İçimden bizim maç şimdi ne kadar sıkıcı geçecek kimbilir diye geçirirken, bir o kadar heyecanlı bir maçta biz oynadık Kayserispor'la. İki maçta da gol izleyemedim ama futbola doydum.


Galatasaray, Hagi 'den sonraki en iyi futbolunu bugün oynadı. Elano ve Pino ile çok net gol pozisyonlarından faydalanamadık. Hiç hazzetmediğim Ali Turan bugün en iyi futbolunu oynadı. Demekki bu adamı 90 dakika boyunca ayağına her top geldiğinde ıslıklamak gerekiyormuş!

Devre arasında ayrılacağını düşündüğüm Elano, gider ayak iyi izlerle ayrılmak peşinde sanırım, ben bugünkü istekli futbolunu çok beğendim. İnsan bugünkü mücadelesini görünce iyice sinirleniyor, madem böyle oynayabiliyordun şimdiye kadar neredeydin?

Pino ve Kewell bugün oldukça iyi anlaştılar, Elano ve Sabri'den de destek gelince, bu sene hiç izlemediğimiz bol pas yaparak çıkılan organize ataklar izledik.

Hagi'nin takım gayet iyi oynarken Sabri-Emre değişikliğine akıl sır erdiremedim. Orta sahadaki üstünlüğün kaybedilmesine neden oldu. Hagi, Emre'ye biraz fazla güveniyor gibime geliyor, her maç mutlaka 30-40 dk. şans veriyor ama şimdilik hiçbir verim alamadı. Emre'nin kumaşı iyi ama bu fizikle başarılı olması imkansız. Uzaktan bol bol şut deniyor, top her seferinde yuvarlanarak kalecinin kucağında eriyor. Çok çalışması lazım çooook!

Bugüne dek Mehmet Batdal'la ilgili kesin ifadeler kullanmaktan hep kaçındım. Hala daha hakkında ahkam kesmek için yeteri kadar şans bulmadığını düşünüyorum ama çok dikkat çeken bir durum var ortada. Aşırı ağır bir futbolcu Mehmet! Ayaklarına hakim, top ayağına yakışıyor ama topu aldığında kaleye biraz uzaksa, dönüp kaleye yönelene dek mevsim değişiyor. Şimdilik sağdan soldan ortalar gelirken veya rakip baskı altındayken Mehmet'i hiç izlemedik. Bir kaç maç daha izlemek lazım ama bu derece ağır bir adam beklemiyordum üzüldüm... Hakan'la filan kıyaslayıp, top tekniği Hakan'dan iyi filan diyoruz ya, bu Mehmet topu alıp dönene kadar (çabuk olmadığı iyi bilinen) Hakan golünü atar gol sevincini yaşamak için tribüne doğru koşmaya başlar o kadar açık söylüyorum.

Meşhur "kiralık" açıklamalarından sonra bugün solda Hakan'la başlaması herşeyi özetledi. Diğer alternatif Çağlar'da iyileştine göre sanırım artık Insua'yı sahada izlememiz pek mümkün olmayacak. Kötü.. Galatasaray'a çok faydalı olabilecek bir oyuncuydu..

Çok büyük farkları olduğundan değil ama ben şahsen Mustafa Sarp'a göre Barış'ı daha çok beğeniyorum. Ayhan'la beraber oynamak için Barış çok daha uygun bir futbolcu. Umarım Hagi Sarp dönünce onu kesmez.

Kayserispor'da Selim Teber dikkat çekici, çift yönlü bir futbolcu. Takım oyunu oynuyorlar ama sanki takım onun üzerinden dönüyor. Güçlü, çok koşuyor. Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal ve o Kayseri'nin ligimize bu seneki en önemli armağanları...

Hagi ile 5. maçımızı tamamladık, 4'ünde golümüz yok!... Haftaya iki yaralı dev karşılaşacak, ligin henüz 14. haftasında bu kadar değersiz bir derbi daha önce oynanmamıştır herhalde..

Yorumlar

  1. Gol yoktu ama gol için bi sürü pozisyona girdik.
    Düzelmemiz gerekiyor artık.Ve iyiye giden birşeyler olduğu kesin.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Batdal hücum oynayan takımlarda çift forvet olarak ideal bir isimdir.Stoperleri sırtına alarak alan boşaltan yapısı var.Yakınında birkaç takım arkadaşı olacak ki verkaçlar 1'e 1'lere girecek.Batdal'dan faydalanmak için çift forvete dönmek şart.

    Emre Çolak içinse daha önce de söylediğim gibi "Galatasaray'ın futbolcusu olamaz" diyeceğim.Ondan hiçbir beklentim yok.

    YanıtlaSil
  3. "Sanırım bundan sonra önemli olan şey takımın mücadelesi ve gelecek adına iyi futbol. Zaten bu dakikadan sonra da asıl hedefimiz gibi duruyor gelecek planlaması. Yeni stattı, devre arasındaki çalışmalardı, bi ihtimal inanılmaz bir seri yakalanabilir tabi ama; zor, baya zor. İhtimalden öteye geçer mi, şu sıralar belli değil."

    http://jaimelesport.blogspot.com

    Beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. *Musty:Yetersizde olsa iyiye giden şeyler var.En önemli iki adam döndüğünde Hagi'yi yepyeni bir bulmaca bekliyor olacak.

    *Burak:Devre arası Elano ayrılırsa forvet arkasında o olmayacağından, Baros'la Mehmet çift forvet denenebilir bir kaç maç.. Solda Arda sağda Pino vs. Dediğim gibi Mehmet'e şans verilmeli ama ilk izlenimim kötü..

    Jaimelesport:Sivas maçına kadar alacağımız sonuçlar için Hagi'ye kızmam ama Sivas maçına çıktığımızda bir kaç sülük hala bu takımdaysa Hagi gerekeni yapmamış demektir!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI