BARCELONA'NIN SIRRI NE?

Tarihin en meşhur seri katili Ted Bundy'nin hayatını anlatan bir film aldım geldim az önce. Filmi takmadan hızlı hızlı kanalları tarıyordum. Barcelona'nın Espanyol maçına denk geldim. Dakika 10 civarıydı. Eşime "bir beş-on dakika bakalım, zaten kesin gol olur, golü görünce filme geçeriz" dedim. "Bu adamlar çok acayip, şu an dünyanın en iyi takımı bunlar ve pek çoklarına göre tarihin en iyi takımı" diye anlatıyordum ki lafımı bitiremeden Pedro golü attı :)

Böyle olunca onun da ilgisini çekti. Filme geçmeden biraz daha izlemek adına, Barcelona hakkında kısa kısa bilgiler geçiyordum. "Bak bu futbolcu kendi altyapılarından yetişme, sonra bu da, aaa bu da öyle sanırım" filan derken olaya uyandım!

Şu an sahadaki 11'den; Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi ve Pedro Barcelona'nın alt yapısından yetişmiş futbolcular! İlk onbirin sekizi altyapıdan yani !!!

Filme geçme işi biraz daha uzadı tabi böyle olunca, hemen klavyenin başına oturdum bunları yazıyorum işte. Bu arada Xavi attı 2-0 oldu :)

Ondan sonra biz "Barcelona uzay topu oynuyor, bunlar insan değil" deyince, "eee deli paralar dönüyor aga çok zengin bunlar, bizde de o para olsa bilmem ne..." diye ağlananlar çıkıyor.
Ağla tabi ağla sen. Senin altyapından Aydın Yılmaz çıkıyor ancak, onunda sırf "top ayağındayken, fazla açmadan hızlıca koşabiliyor" diye 5 sene ağzının içine bakıyorsun!

Ağla sen ağlamaya devam et ben filmime geçiyorum...

Yorumlar

  1. her işte altyapın sağlam olursa temelin sağlam olursa başarılı olursun temelin olmazsa yıkılırsın işte önemli olanda bu işini sağlam temeller üstüne kurmak sabretmek direnmek başarmak :)

    YanıtlaSil
  2. Hakan çok müthiş yszı olmuş ama dikkat çekmek istediğim bir kaç farklı nokta daha var.Altyapının öneminden bahsediyosun,inan bununla sınırlı değil.Daha dün gibi aklımda Arda'nın dedikleri."ben 4-4-2'nin ortasahasında nerde durmam gerektiğini milli takımda öğrendim." demişti.Yani demek istediğim eğitim sorunu.Ya hu allah aşkına kaç tane okuyan topçu ya da topçumuz var?Bir örnek daha vereyim.Yaklaşık 3 ay kadar önce yine lig tv'de izlediğim bir programa gurbetçi 14-15 yaşlarında almanyanın büyük bir takımın altyapısında oynayan bir çocuk katılmıştı.Eğitimini sorduklarında verdiği cevap hayli dikkat çekiciydi.Çocuk okulunu bırakmak istediğini söylediğinde altyapı hocalarına,okulunu bırakırsan bizi unut cevabını aldığını söyledi.Uzatmaya gerek yok aslında.Bir çoklarının eleştşrdşği Rijkaard niye kamp yaptırmazdı?Barcelona efsanesinin yaratıcısı Johan Cruyf emin ol gelseydi bu ülkeye topla tüfekle gönderiridik.yani haocam,aslında biz çok şey biliyoruz,aynı zamanda hiçbir şey bilmiyoruz.Biraz uzun oldu kusura bakma.Eyvallah...

    YanıtlaSil
  3. En tanıdık örnek, 2000 yılı, o efsane, Galatasaray ruhu. Kadrodaki isimlerin çoğu alt yapıdan, senelerdir Galatasaray'da olan isimler. Hal böyle olunca kenetlenme, arkadaşlık hat safhada oluyor, Hagi, Fatih Terim gibi isimler de eklenince olaya, UEFA geliyor.

    İskelet kadro çok önemli. Senelerdir Galatasaray'ın iskelet kadrosu yok. Her sene kadro değişiyor, ilk 11'in önemli kısmı değişiyor, teknik direktörler değişiyor. Rijkaard gibi, Dünya'nın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen birisi geldi, ona bile adam akıllı sabredilmedi. Anlık başarıya bakılmamalı artık, eğer Avrupa'da başarı isteniliyorsa bir kaç sene gözden çıkarılmalı belki de, ama sabredilmeli. Sadece sabır da olmayacak tabi, yanına da arkadaşlık lazım, takım olmak lazım. Sonrası kendiliğinden gelecektir bence..

    http://jaimelesport.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. *Sayhan Efe: Estağfurullah uzun ne demek her zaman beklerim.

    *Jaimelesport: Bende yazarken UEFA'yı alan takımla olan benzerlikleri sık sık düşündüm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI