Hay ayağına sağlık be Barış!

Baktı bizim beceriksiz yönetimin yapacağı yok, basmış Serdar'ın ..ıçına tekmeyi :)
Adamsın Barış:)

Şaka bir yana, neresinden tutsan elinde kalan takımımızın bence en zayıf yanı, Cana'nın yanında ayağı biraz olsun top yapan savaşçı bir ön liberomuz olmaması! Ayhan ve Sarp'ı direk çöpe atabilirsin. Devre arasında bu takıma çok fazla transfer yapılmasına, göz boyamak için lüzümsuz masraf yapılmasına karşıyım ama Cana'nın yanına mutlaka bir adam alınmalı! Rotasyonda da Barış Özbek kullanılabilir.

Paniktir, savruktur, delidir, ne yapacağı belli olmaz filan ama her maç kanının son damlasına kadar savaşır Barış. Sarp gibi kaçak dövüşmez, nerede mücadele varsa ordadır. 90 dakika koşar, Ayhan gibi üfleyince yıkılmaz. Kaldı ki Ayhan daha teknik, daha yaratıcı geçinir ama Galatasaray formasıyla 10 yılda attığı gol sayısı, Barış'ın 3 yılda attığı ile hemen hemen aynı! Ne yapayım tekniğini o zaman ben, adamın yüzünü rakip kaleye döndüğü yok ki al gülüm ver gülüm stoperlerin az önünde bitiriyor zaten her maçı...

Barış'ın top tekniği ideal GS 11'i için tabiiki yetersiz, bende isterim Cana'nın yanında Ernst olsun, olmadı Selçuk İnan olsun, ya da en güzeli Emre Belözoğlu'nun çirkef olmayanı varsa o olsun ama şartlar ortada! Mayısta Barış'ın sözleşmesi bitiyor ve henüz sözleşmesi yenilenmedi. Eğer saçma sapan rakamlar istemiyorsa şahsen ben takımda kalmasını isterim.

Son olarak; konuyu biraz dağıtmış olacağız ama bugün Milliyet'te "Hagi, Emenike'yi istemiyor" diye bir haber gördüm. Ya haber gerçek değil, yada (gerçek ise) Hagi Galatasaray ile oynadıkları maç dışında Karabük'ü hiç izlememiş demek! Gazete, Hagi'nin "Anadolu takımı topçusu, büyük takımda oynayamaz" dediğini yazıyor.

Bu blogta elimden geldiğince büyük laflar etmemeye çalışıyorum, hakkında çok emin olmadığım, çok fazla izlemediğim futbolcular ile ilgili fikirlerimi yazmıyorum ama Emenike'yi geçen sezon 3-4 kez, bu sezon da 4 kez 90'ar dakika izledim. Geçen sene ve bu sene attığı tüm golleri de ayrıca izledim. Benim fikrim Niang, Bobo ve Baros'tan daha iyi bir forvet olduğu yönünde. Stil olarak Porto'daki Hulk'a benzetiyorum. Şuan ligimizden istediğin 1 adamı seç al serbest deseler, sadece Q7 mi o mu diye düşünürüm ama onu seçerim.

Geçen sene de herkesin dilinde Makukula vardı, bu sene Emenike olur, seneye bir başkası olur abartma diyenler çıkabilir ama bu öyle birşey değil. Neyse buralardayız kısmet olursa 2.yarı ve daha sonra da gideceği büyük takımda (belki Avrupa) izlemeye devam ederiz ve görürüz.

Yorumlar

  1. Şu ilk sıradaki resimde Barış değilde Hagi olsaydı o resim ne kadarda anlamlı olurdu ya :)

    Milliyet'in haberi ise bence tamamen fason. Hagi kendi takımındaki 5 para etmeyecek oyuncuları eleştirdikten, onlar Galatasaray forması giydikten sonra tutupte Emenike'ye anadolu takımı topçusu demez. Haa şöylede birşey var Hagi'nin istemediği bir adam alınırsada takım ne hallere düşerse düşsün Hagi oynatmaz çok inatçıdır. Bunu daha önce Hakan Yakın olayında gördük ve Misi olayınıda yaşıyoruz zaten.

    YanıtlaSil
  2. Emenike hakkında düşündüklerine aynen katılıyorum.
    İngiltere de çoğu takımın Emenike tarzı forvetleri var, ama bizde forvet bi baros var ondada fizik gücü yok bence. Emenike savaşan defansı yıpratan bi adam. Emenike transferi bizim için harika olur.
    Barış kalsın isterim çok büyük paralar istemezse demişsin nada katılıyorum. Çünkü Ayhan-MustafaSarp varken Barış'ı falan göndermek olmaz. Önce ayhan ve m.sarp gitsin Barış en azından bi sezon daha kalsın. Yanında iyi bir adam olduğunda barış fena değil. Zaten barışta çoğu oyuncumuz gibi takım iyi oynadığında oynayabilen bir oyuncu.Bireysel bi beklenti olmaz Barıştan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI