STSL İLK YARININ EN İYİ ONBİRİ

Blog yazmaya başlamadan önce böyle, haftanın onbiri, ilkyarının en bilmem nesi, sezonun şusu busu gibi istatistiki şeylere bayılırdım. Hazır ilk yarıyı tamamlamışken bende sizlere kendi keyfime göre ilk yarının en başarılı onbirini hazırladım.



1-Onur Kıvrak (Trabzonspor): İlk yarıyı sadece 10 gol yiyerek kapatan liderin başarılı kalecisini seçerken pek zorlanmadım. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen 35 yaşındaymış gibi soğukkanlı ve kalesinde güven veriyor. Maç kurtaran büyük bir kaleci o.

2-Roberto Hilbert (Beşiktaş): Sağ bek pozisyonu için karar vermekte çok zorlandım. Diğer adayım Serkan Balcı idi. Ben yinede kötü giden Beşiktaş'ın en istikrarlı adamlarından Hilbert'i seçmeye karar verdim. İlk transfer olduğunda farklı pozisyonlarda denenip burun kıvrıldığı maçlar olmuştu ama daha sonra sağ koridoru adeta tapuladı. 90 dakika boyunca bitmek bilmeyen enerjisi, sürekli gidip-gelmesi, hücuma verdiği destekle beğenimi kazandı. Son topları biraz daha olumlu kullanabilse çok daha değerli bir oyuncu olacak.

3-Serdar Kesimal (Kayserispor): Bu seneki performansıyla çok dikkat çekti ve milli takıma kadar yükseldi. Kulübünde daha ziyade sağ bekte izledik ama stoper olarakta çok iyi maçlar çıkardı. Defans oyuncusu için çok iyi bir top tekniği var. Birkaç sene içinde büyüklerden birinde izleriz.

4-Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor): Yine kuvvetli Kayserispor defansından bir genç yıldız adayı daha. İlk yarının tartışmasız en öne çıkan sol beki idi. Hilbert için yazdıklarımızı aynen tekrarlayabiliriz. Çok hırslı bir oyuncu. Sürati ve driblingleriyle gün geçtikçe daha iyi olacak.

5-Egemen Korkmaz (Trabzonspor): Mükemmel bir ilk yarı geçirdi. Ligimizin en beğendiğim stoperlerinin başında geliyor. Hatasız sayısız maç oynadı, ağır Giray'ın açıklarını kapattı, üstüne üstlük hayati bir golle takımına üç puan getirdi. Gerçek bir lider gibi davrandı.

6-Emre Belözoğlu (Fenerbahçe): Çok daha iyi sezonları olmuştur ama sırf yokluğunda Fenerbahçe nin ne kadar zorlandığını görmek bile yeter değerini anlamak için. Karakterini zerre beğenmem ama orta sahada çift yönlü oyunu, onun yarısı kadar bile oynayabilenini son 20 yılda Türkiye'de izlemedim.

7-Selçuk İnan (Trabzonspor): Liderin anahtar adamı. Onun için Trabzonspor'un Xavi'si diyebiliriz. Collman ile beraber orta sahanın tüm yükünü sırtlandı ama kaptığı topları dan dun kullanmadı, geri pas yapa yapa taraftarını baymadı. En önemli özelliklerinden biri olan etkili şutlarından ikinci yarıda daha fazla izlemeyi bekliyorum.

8-Burak Yılmaz (Trabzonspor): Bence ilk yarının en değerli oyuncusuydu. Kanatta oynamasına rağmen 9 gol attı. Ona yakın da asist yaptı. Hepsinden önemlisi ise oynadığı her maç sadece hücumu düşünmedi, bekine yardım etti, çok koştu, çok mücadele etti ve bu kadronun en tepesine adını hakkıyla yazdırdı.

9-Alex (Fenerbahçe): Efsane yine işbaşında. Tam bitti denirken yeniden doğdu ve adeta 2. baharını yaşıyor. 12 golle kralıkta Emenike ile beraber zirveyi paylaşıyor. Hepsi çok kıymetli goller attı ve bu takım onsuz düşünülemezdi.

10-Jaja (Trabzonspor): Pekçokları onu bu takımda düşünmeyecektir ama ben adını yazarken hiç düşünmedim. İzlediğim her Trabzonspor maçının en etkili adamıydı. Tek başına tüm takımın kurgusunu değiştirdi. Bazı problemler yaşayıp ülkesine döndüğünü biliyoruz, eğer dönmez ise Trabzonspor'un ikinci yarıda ne kadar çok zorlanacağını hep birlikte göreceğiz.

11-Emenike (Karabükspor): Ligimizin süperstarı. Ne kadar beğendiğimi defalarca yazdım. Ligimizin en iyi santraforu ikinci yarıda, attığından çok daha fazlasını atacaktır.

Yorumlar

  1. Kaleye antep'in kalecisinide koyabilirdin.
    Gayet iyi bir ilk yarı geçirdi.
    SerkanBalcı-Hilbert arasında zorlanmışsın. Ben olsam Serkan'ı seçirdim.
    Diğer oyuncularda hemfikirim :)

    YanıtlaSil
  2. Bir Bursalı olarak senden Bursaspor'dan bir oyuncuda koymanı beklerdim Hakan :) işin gırgırı bir tarafada kadro benimde aklımda geçen kadro. Ancak benim aklımdan geçen isimlerden biriside Yekta. Geçen sezon kaldığı yerden devam etmesi ve milli takımada yükselmesi ile onuda kadroya ekleyebilirdin aslında ilk yarıdaki performansıda gayet iyiydi. Emre'nin ilk yarıdaki kaçırdığı maçları düşünürsek ben olsam Yekta'yı tercih ederdim. Ama geri kalanlar konusunda sana katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben Serkan Balcı'yı direkt koyardım Hilbert inişli çıkışlı oynadı genelde.Emre de ne olursa olsun dediğin gibi olmadığında FB zorlandı ancak olduğu maçların da çoğunda puan kaybı yaşadı FB.İtirazım yok ama Engin Baytar'ı koyardım.

    YanıtlaSil
  4. *Mustafa: Evet Karcemarskas da çok başarılıydı hatta şu sıralar Galatasaray ile anılmaya başladı.

    *DaddyCool: İnan bende çok istedim memleketimin takımı Bursaspor'dan da birilerini koyayım diye ama hakikaten öyle bir takım oyunu oynuyorlar ki sivrilen tek oyuncu bile olmamasına rağmen lig 2.siler. Yekta'yı bende çok beğeniyorum ama Emre'nin pozisyonuna uygun değil belki Jaja veya Burak'ın yerine olabilirdi.

    *Burak: Serkan zaten koyup koymamakta en kararsız kaldığım oyuncuydu. Engin'i ise hiç beğenmiyorum abi isterse ağzıyla top tutsun kolay kolay koymam onu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI