DEVRİM DERBİSİ TRABZONSPOR'UN

BURSASPOR: 0 - TRABZONSPOR:2

Şampiyon, sene başında süper kupada benzer şekilde yenildiği Trabzonspor'a, 11 maç nağmalup sürdürdüğü lig serisinin ardından bir kez daha teslim oldu...

Maçın hemen başında Vederson'un armağan ettiği gol bütün dengeleri alt üst etti. Bursaspor daha şoku atamadan, geçen haftaki TS-GS maçında Servet'in yaptığı hatanın tıpatıp aynısını bu kez Ömer tekrar edince henüz 16. dakikada skor 0-2 oldu. Maçın kalanı Bursaspor'un üstünlüğüyle geçsede pozisyona dönüşmeyen ataklar bir bir eridi.

Sahaya çıkan onbirlere baktığımızda:



Maçın en iyilerinden biri Egemen'di. Kendisinden 6-7 cm daha uzun Giray'la beraber oynamalarına rağmen tüm duran toplarda, rakipteki ligin hava toplarında en etkili adamıyla hep o eşleşti ve bu adama yani Ömer'e nefes dahi aldırmadı. Boyu çok uzun değil ama Egemen çok iyi yer tutuyor ve inanılmaz sıçrıyor. Bursa taraftarının, takımlarına çok emeği geçmiş, sırtında hala 16 numaralı formayı taşıyan eski kaptanlarını her topa değdiğinde ıslıklamaları içimi acıttı.

Engin Baytar yine sahanın en kötülerinden biriydi. GS maçında da yazdığım gibi, bu ne yapacağı belirsiz, dengesiz adama bu sefer daha fazla tahammül edemeyen Şenol hoca, Ferhat'la değiştirerek Volkan'la o kanattan gelmeye başlayan rakibine önlem aldı.

Maçın en iyilerinden biri de Burak'tı. Defasına hiç yapmadığı kadar çok yardım etti, çok koştu, birde asist yaptı. Vederson onla uğraşmaktan hiç atağa çıkamadı ve buna rağmen takımına aptalca bir gol yedirmekten de geri kalmadı. Futbolculuk yeterliliğini pek beğenmesemde son haftalardaki performansı dikkatimi çeken Turgay da bugün berbattı.

Jaja 'nın ilk goldeki vuruşu kusursuzdu. Ligimizde oradan, o topa o şekilde vuracak adam sayısı maalesef çok çok az. Topa iyi vuran adamları izlemek gerçekten büyük zevk. Bizde daha çok çalım atan, hızlı, dribling yapan adamlar sevilir ama Jaja gibi topa nasıl vuracağını bilen klas adamlar, o driblingçilerden çok daha nadir bulunuyor. Çalım yiyince rakibin canına kast eden defansların memleketinde bence Jaja gibiler çok daha değerliler..

Ligin en önemli maçında bu seviyede iki bireysel hata yapıldığında geri dönmek imkansızlaşıyor. Yine de Ertuğrul hocanın bazı yanlışlarını görmezden gelemeyiz. Öncelikle şu Nunez konusuna değinmek istiyorum. Tek özelliği, etrafında hiç kimse yok ise, topta 1m. kadar önünde ve yavaş hareket ediyor ise, yaradana sığınıp topa abanmak olan bu arkadaşa bir şans daha vereceğim diye, öldürmese de süründüren Sercan'ı çıkarması bence hataydı. Oyuna girdikten sonra kanadı işlemeye başlayan Volkan'ı yedek oturtması da takımın hücum gücünü önemli ölçüde düşürdü.

Bir paragrafta Serkan'a açmak istiyorum. Klişe bir şey ama ciddi olarak söylüyorum, Serkan Balcı'nın ciğerlerinin normal bir insanınki ile aynı olmadığına son derece eminim. Avrupa'ya en çok yakıştırdığım Türk Gökhan Gönül'ü ayrı tutarsak Serkan ligimizin en iyi sağ beki. Sabri'nin yaptıklarının aynısını, çok daha istikrarlı bir şekilde yapıyorsa, milli takıma neden ısrarla Sabri çağrılırken Serkan'ın hiç düşünülmediğini anlayamıyorum. Neyse bu konuyu fazla uzatmayacağım, Hollanda maçı için seçilen milli kadroyla ilgili ayrıntılı bir yazı yazacağım zaten.

Bursaspor geçen seneyi şampiyon bitirdiğinde çok büyük mutluluk yaşayan Bursa camiası, gelecek adına da çok umutluydu. Çünkü gelen bu başarı sürpriz olmadığı gibi, takımdaki eksiklerde çok netti ve gelecek olan parayla bu mevkilere yerinde takviyeler yapılacak ve çok daha büyük başarılar gelecekti! Şimdi bilinen o net eksiklere ve takviyelere bir bakalım:

*Oyunu çift yönlü oynayabilen, Hüseyin'den çok daha hareketli, sert bir ön libero:
Svensson geldi sonuç sıfır!

*Sağ ve sol açıkta Ozan-Volkan'a alternatif olabilecek, süratli ve kreatif kanat oyuncusu:
Steiner geldi sonuç sıfır!

*Tek forvet oynayabilecek, güvenilir, net gol vuruşları yapabilen bir golcü:
Nunez geldi sonuç sıfır!

*Orta sahadan ataklara yön verecek, Battala'dan çok daha etkili, yaratıcı bir 10 numara:
Insua geldi sonuç sıfır!

*Ömer'in yanına, topu oyuna sokma yeteneği olan, süratli bir stoper:
Stepanov geldi sonuç sıfır!

Başka bir söze gerek var mı?

Yorumlar

  1. Bursaspor'un yabancılarına baktığımızda isim olarak hepside gerçekten çok iyi ama mesele takım olabilmekte. Takıma hiçbiri uyum sağlayamadı takıma ve neredeyse ilk yarı bitecek.

    Jaja'ya gelincede bu adamın stiline bayılıyorum onu gördükçe Rivaldo gözlerimin önüne geliyor.

    http://kuleforvet.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben ayrıca E.Sağlam'ın bugüne kadar işler iyi giderken centilmen görüntü vermeye çalışıp,işler kötü gidince hakemler hakkında nasıl konuştuğuna da değinmek istiyorum.Böyle sinsi centilmenlik olmaz.Gaziantep maçında Antep'in başına gelen Bursa'ya gelseydi yine "TFF'nin kararına saygı duymak lazım" diyebilir miydi acaba?

    YanıtlaSil
  3. *DadyCool: İsim olarakta hepsi çok iyi değiller bence. Sadece Stepanov ve Insua isimli oyuncular,diğerleri "ya tutarsa" tipi adamlar.ŞL'inde birşeyler hedeflendiyse takımlarında çok daha istikrarlı performanslar sergilemiş, tanınmış oyuncular alınmalıydı!

    *Burak: Ertuğrul Sağlam'ın futbolculuğuna yetişenler zaten söylediklerini çok iyi anlayacaklardır. Genel hatlarıyla gerçekten çok efendi ve düzgün bir profil çizen ama sinirlendiğinde babasını tanımayan, hırslı bir adamdır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI