HOLANDA MAÇI ÖNCESİ YENİ YAPILANMA


Hiddink geldiği günden beri söylenen ve yavaş yavaş, adım adım yapılacak denen gençlerle yeni yapılanma, bir türlü başlamadığı için normal olarak hiçte ilerlememişti. Azerbaycan hezimeti sonrası ise pat diye tüm kadro değişiverdi! Çağrılan adamların çoğu daha önce Hiddink tarafından bir maç bile oynatılmamış adamlar! Eee bu ne şimdi? Bu değişim mutlaka olacaktı, bu adamlar izleniyordu da neden birkaç maç bile denenmediler veya şimdi ne olduda kökten hepsi değişti?
Neyse yavaş yavaş denilip hiç yapılmamasındansa bu bile daha iyidir.

Bu akşam 21.30 daki Hollanda maçıyla yeni kadromuzu ilk kez izleme şansımız olacak. Yeni kadromuza ve ilk kez çağrılan oyunculara şöyle bir bakalım:

Kaleci: Volkan Demirel (FB), Onur Kıvrak (TS), Ufuk Ceylan (GS)

Defans: Gökhan Gönül (FB), Sabri Sarıoğlu (GS), Servet Çetin (GS), Serdar Kesimal (Kayserispor), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Ersan Adem Gülüm (BJK), İsmail Köybaşı (BJK), Gökhan Süzen (İBB)

Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yekta Kurtuluş (Kasımpaşa), Selçuk İnan (TS), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Orhan Gülle (Gaziantepspor), Nuri Şahin (B.Dordmund), Mehmet Ekici (Nurnberg), İbrahim Akın (İBB), Engin Baytar (Trabzonspor), Burak Yılmaz (TS)

Forvet: Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Umut Bulut (TS), Kazım Kazım (FB)

İsim isim incelersek;
İlk ve en önemsiz değişiklik kalede. Bence Türkiye'nin en iyi iki kalecisi Volkan ve Onur yerlerinde ama 3. kaleci için şuana kadar düşünülen Hakan ve Cenk (sakatlıkları olabilir) yerine bu kez Ufuk çağrılmış. Ne Ufuk, ne de Hakan 'dan milli takıma bir yarar geleceğini düşünmüyorum. Volkan ve Onur ilerde de Cenk ile milli takımın kalesinde herhangi bir ciddi problem yok.
Gökhan Gönül ve İsmail Köybaşı: Pozisyonlarında en iyi tercihler ve çok şükür gençler de..
Sabri Sarıoğlu: Gökhan'ın ardında yedek oturmak için formsuz Sabri yerine ligin en formda adamlarından Serkan Balcı'yı çağırarak daha doğru mesajlar verilebilirdi.
Servet Çetin: Yetersiz zeka, yetersiz yetenek, zayıf karakter ve ülkenin en iyi stoperi o..
İbrahim Öztürk: Şiddetle karşı çıktığım ilk tercih bu. Sanki takım arkadaşı Ömer'in yerine çağrılmış gibi..29 yaşında, yani geleceğe yatırım falan da değil.Öyleyse neden Egemen değil de o?
Serdar Kesimal: Kayseri'nin bu seneki başarısında önemli rol oynayanlardan. Sağ bek ve stoper oynayabiliyor. Geçen sene yerinde Ali Turan oynuyordu:(
Ersan Adem Gülüm:Son haftalarda takımında da 11 oynamaya başlayan, benim beğendiğim, kesinlikle riske girmeyen, nadir bulunan solak stoperlerden biri Ersan. Çabuk ve hırslı. İlerde çok faydalanacağımız bir oyuncu olacak.
Gökhan Süzen: Sol bek pozisyonu için oldukça iyi bir tekniği var. Hasan Ali Kaldırım'a tercih edilmesinin nedeni de bu sanırım. İzlediğim tüm maçlarında korner ve frikiklerde çok etkili ortalar kesti. Bizim beklerden pek alışık olmadığımız bir özelliği var yani:) İyi olacak.
Hamit Altıntop ve Nuri Şahin: Orta sahada kalitesine en güvendiğimiz adamlar.
Engin Baytar ve Burak Yılmaz: Trabzon'un müthiş çıkışında başrol oynayan adamlardan mutlaka bir kaçı milli takıma girecekti ama bana kalsa çağıracağım en son isim Engin olurdu.
Burak fizikli ama süratli adam imajıyla zaten her zaman ilgi çekici bir adam oldu. Bu sene arkasındaki beke de çok yardım etmeye başladı, bencede milli takıma çağrılmayı hakediyordu.
Yekta Kurtuluş: Geçen sene dikkat çekmeye başlamış çok yetenekli bir adam. Kasımpaşa'da Moritz gittikten sonra iyiden iyiye tek adam oldu, bu sene düşmezlerse büyük payı olacak. Soğukkanlı ve gerektiğinde sorumluluk almayı biliyor.
Selçuk İnan: Emre'nin yokluğunda onun işini üstlenmeye çalışacak. Çift yönlü oyunuyla çok değerli bir adam. Bugün ilk 11 başlayacağını sanıyorum.
Yiğit İncedemir: Çok hırslı, hatta kavgacı bir adam. Çok koşuyor, fiziği iyi en önemlisi dar bir alanda değil sahanın her yerinde oynamaya çalışıyor bu yönüyle dikkat çekici ama o pozisyon için Mehmet Topal'a tercih ediliyorki bu çok tartışılır.
Orhan Gülle: 18 yaşında, BJK alt yapısında yetişmiş bir çocuk. Herkesin çok şey beklediği yeteneklerimizden.
Mehmet Ekici: Mesut Özil sonrası aman bunu kaçırmayalım, paniğiyle daha sıkı taranmaya başlanmış Bundesliga gençlerinden. Hiç 90dk. izlemedim ama adını çok sık duymaya başlamıştık. Bu akşam izleyebiliriz umarım.
İbrahim Akın: Adamımı sona sakladım. İbrahim'i çok beğendiğimi defalarca yazdım. Henüz 26 yaşında, milli formaya hiç bir şey vermeden futbolu bırakırsa onu hiçbir zaman affetmem.
Batuhan Karadeniz: Batuhan ile ilgili fikrim net. Değil milli takıma herhangi bir takıma gel diye çağırmam. Takım ne demek, futbol nedir önce bunları öğrensin. Yetenek zaiyatı..
Umut Bulut: O da bugün 11 başlayacak sanırım. Mevlüt'e tercih edilmesi şaka gibi ama Umut kadar çalışkan bir adama saygı duymamakta imkansız. Batuhan, Umut'un yarısı kadar profesyonel olsa kimse yeni Hakan Şükür falan aramıyordu şimdi.
Kazım Kazım: Gereksiz.

Akşam çıkacağımız 11 'i merakla bekliyorum. Dünya 2. si karşısında, bu gençleri ilk kez beraber izlemek çok heyecan verici olacak.

Yorumlar

  1. Kale konusunda benim anlmadığım nokta ise neden hala Sinan Bolat seçilmiyor. Ulan adamın ağzıyla kuş mu tutması lazım. Aslında kuş beyinli oğuz gitse bu takım için en hayırlısı olur ya neyse. Kazım'ın seçilmesi gereksizdi onun dışındakilere bir lafım yok. Ancak Sinan, Mevlüt ve Topal'ın seçilmeyişlerini anlayamıyorum.

    Gökhan Süzen çıkarıldı bu arada kadrodan. Portsmuth'dan Nadir çağırıldı kadroya forvet olarak.

    YanıtlaSil
  2. Sinan 2 hafta önce diz bağlarından ameliyat oldu 6 ay kadar yok yani. Gerçi sağlamken de çağrılmıyordu ya..

    YanıtlaSil
  3. ameliyat olduğundan haberim yoktu. Ama dediğin gibi sağlamken hatta en formda anında bile çağırılmıyordu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI