HAYATIMIN FİLMLERİ #32.Sleeping with the Enemy#


32. Sleeping with the Enemy (1991)
Yönetmen: Joseph Ruben
Oyuncular: Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson
Imdb notu: 5.8

Listemdeki imdb notu en düşük film! Aynı şekilde sanırım en az bilineni de budur. Gişe rekorları kırmadı, herhangi bir ödül de almadı ama ilk izlediğim zamanlarda yaşımın da etkisiyle olsa gerek beni çok etkilemişti. Yıllar sonra tekrar izlediğimde, çok basit bir senaryosu olmasına rağmen hikayenin işlenişi ve sahnelerin sadeliğinin güzelliği ile beni tekrar kendine hayran bırakmıştı.


Julia Roberts'in canlandırdığı, obsesif kocanın takıntılı hallerinden bıkan ve ondan asla vazgeçmeyeceğini bildiği için kaçmak için müthiş bir plan yapan ezik ama zeki kadın karakteri filmi adeta sırtlanıyor. Sadece bir sene önce "Pretty Woman" ile patlayan ve yine o tarz romantik komedilerin kaymağını yıllarca yiyebilecek durumdaki Julia Roberts, bu enteresan hikayeyi tercih ederek çok iyi bir iş başarmış. Sadece Roberts değil tabi, Patrick Bergin de müthiş bir kötü adam karakteri çiziyor.


İnsanı birden bire içine çeken müthiş bir başlangıcı var filmin. İlk yarının temposu çok iyi, ikinci yarı biraz düşüyor ama sürükleyiciliğinden hiç birşey kaybetmiyor. 80 'lerin sonu 90 'ların başında ortalık, mutlu ailenin kutsallığını anlatan sıkıcı filmlerden geçilmezken, o zamana kadar tüm anlatılanlara tezat hikayesiyle bile ayrı bir yeri hakediyor bence.



Filmi izledikten sonra nerede "Symphonie fantastique" veya "Runaround sue" duysanız aklınıza hemen bu filmden sahneler geleceğine emin olabilirsiniz. Üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına ve sadece 2 kez izlemiş olmama rağmen hala tüm sahneleri aklımda.


Yorumlar

  1. Bu filmi küçükken çok küçükken star tv de pazar gecesi yayınlanan parlament sinema kuşağında izlemiştim. ailecek izlemiştim ve çok etkilenmiştim. 2.kez izleme şansım dahi olmadı.ve senin hatırlatman ile izleyeceğim filmi tekrardan. özellikle kadının yüzme bilmiyorum diyerek adamı kandırması ve profesyönel bir yüzücü olması. ayrıca adamın klozette yüzüğü bulup kadının peşine düşmesi. unutulmaz bunlar :))

    YanıtlaSil
  2. @hayatvefutbol: En can alıcı sahnelerini saymışsın :) Yazıda bilerek pek bahsetmek istemedim ama dediğin gibi başta final sahnesi olmak üzere, Julia'nın elma topladığı sahne, annesinin hastanedeki sahnesi gibi pek çok iyi fikrin olduğu sahnelerden oluşuyor film. Bu kadar basit bir öykü için bu derece yaratıcı fikirler bulmak çok zor olmalı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI