AURELIO > FİNK

Beşiktaş çift ön liberoyla oynuyor. Elindeyse bu yerin 4 adamı Ernst-Fink-Necip-Uğur ve kolay maçlarda burda kullanılması düşünülen Guti vardı. 2 formadan biri banko Ernst'in. Uğur'un ise varlığını bile ciddiye alamıyorum maalesef hatta Uğur yokta diyebiliriz bence.

Ön liberolar kabaca ikiye ayrılır. İlk gruptakiler yeteneksizdir ama bayılana kadar koşar, rakibe vicdan azabı gibi yapışırlar öle olunca sende pek sesini çıkarmazsın (Mehmet Topal, Saidou, Batista, Tayfur, Kemalettin kısaca Gattuso deyip geçelim vs..).

İkinci gruptakilerse o kadar iyi dövüşemezler ama yeterince koşar, yerini kaybetmez, üstelik maç içinde herkes 10 numaralara bakınırken, bunlar araya 2 pas bırakır veya çatala bir frikik asarlar, ölümüne boğuşmasalarda gözü kapalı orta sahayı emanet edersin (Giunti,Emre Belözoğlu, Ergiç, Tugay yada Pirlo yahu işte bildiğin..)

Lakin ben Uğur İnceman gibi bir orta saha oyuncusu hiç görmedim. İki gruplada alakası yok, ne bir maç 2-3 top kapar, ne bir golünü veya asistini hatırlarım, nede birini ısırdığını gördüm. Bir insan sırf yedek oturunca küsmüyor, anormal top kaybı yapmıyor (hiç insiyatif almadığı için) diye yıllarca BJK'da nasıl barınır anlamıyorum.

Neyse asıl konumuza dönersek; Ernst'in yanı için Fink ve Necip vardı ve yabancı kontenjanındaki malum sıkıntı nedeniyle 18 yaşındaki Necip'le koca sezon planlanamazdı. Bu nedenle, o yaşlardaki adamların transfer edilmesine çok karşı olmama rağmen, 33 yaşındaki Aurelio BJK için yerinde bir transferdir, çok yararlı olacaktır. Umarım bu sene Necip bol bol oynar ve Aurelio ile aralarında dengeli bir rotasyon uygulanır. Fink'e de artık mutasyondan başka bişey uygulanmaz ve oda Almanya'ya döner.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI