Fenerbahçe'nin artı ikisi kimler olacak?

Uzun süredir beklenen oldu ve Mamadou Niang ile 4 yıllık sözleşme imzalandı.

Şimdi işler iyice karışık. Guiza ve Deivid 'in 6+2+2 nin son halkaları olacağı gün gibi aşikar. Onları geçip biz kulübede oturacak +2 yi tahmin etmeye çalışalım. Mevcut yabancılar Niang, Stoch, Dia, Bilica, Lugano, Santos, Cristian ve Alex 'ten ikisi kendisini ilk 11'in dışında bulacak.

Bence her şartta yeri garanti olan üç isim var bunlar Lugano, Santos ve Stoch.
Defansta İlhan ve Bekir'in halini gördükten sonra Aykut Kocaman 'ın kolay kolay Bilica 'yıda kesemeyeceğini düşünüyorum. Etti 4!

Ben Cristian 'ı oldum olası beğenmem. Cristian Türk olsaydı bile sahada Emre 'nin yanında yer vereceğim kişi Selçuk olurdu. Sürpriz golleri, hava toplarındaki üstünlüğü ve mevkii için yumuşak sayılabilecek ayaklarıyla, şimdiye dek hiçbir özelliğine şahit olamadığımız Cristian 'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yani kenarda kalacak ilk adam Cristian olacaktır!

Dia ve Niang forma için rakipleriyle yarışacakken Alex için ise durum tamamen farklı.
Ya sonuna dek onunla (Alex De Sonsuza) denilip aynı sistemle devam edilecek yada Alex imparatorluğu sona erecek ve FB yeni bir sistemle yepyeni bir sayfa açacak. Young Boys maçındaki oyundan alınışı ikinci şıkkın ilk işareti gibiydi. Uzun yıllardır ilk defa hızlı ve etkili iki kanat adamı alındı, ilerde de Semih ve Niang ikilisiyle Fenerbahçe çok iyi bir 4-4-2 takımına dönüşebilir. Bunun uzun vadeli düşünen Kocaman 'ın yavaş yavaş uygulamaya sokacağı bir aksiyon olduğunu düşünüyorum. Planınında, Alex 'in bu sezon daha az süre alması ve seneye 1 yıl daha yaşlanmasının da koz olarak kullanılarak Alex defterinin tamamen kapatılması olduğunu tahmin ediyorum. Bu sebeplerle bu sezon için ilk etapta Alex 'ide 11 de düşünebiliriz.

Geriye kalan son kulübe bileti için ise şu sorunun cevabının verilmesi yeterli.
Dia-Mehmet veya Niang-Semih değişikliklerinin hangisi? Büyük tantana çıkarılarak lig başladıktan sonra anca getirilebilen Niang 'ı kesmek kolay olmayacaktır. Artık bu yolun yolcusu olmuş Semih 2 gol 1 asistlerine yine sonradan girdiği maçlarda devam eder. Böylece son kulübe bileti de Dia 'ya kalır. Mehmet Topuz 'un Dia' ya göre daha çok defansif mücadeleye katılması ve rakip ataktayken gerektiğinde göbeği kapatması, gerektiğinde bekine yardıma gelmesi gibi özellikleri onun en önemli tercih nedenleri olacaktır.

Yani Guiza ve Deivid (ilişikleri kesilene dek) tribünde, Dia ve Cristian 'da yedek kulübesinde beklemeye mahkumlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI