HAYATIMIN FİLMLERİ #43.Issız Adam#

43. Issız Adam (2008)
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Cemal Hünal , Melis Birkan
Imdb notu: 7.1

Listeyi takip edenler için ilk büyük sürpriz bu film ile gelmiş oldu sanırım :) Evet... 43. sıradaki filmim Issız Adam! Bir de ipucu vereyim yeri gelmişken, bundan başka 3 adet daha Türk filmi var listemde!

Neyse, ilk olarak filmin benim adıma en büyük özelliğini yazarak başlayayım: Uzak ara hayatımda en fazla ağladığım film bu!:) ki öyle ota b.ka ağlayan, bol bol aşk filmi izleyen falan bir adam da değilimdir ama bu filmin final sahnesinde, sinema salonunda olmama rağmen ağlamaktan imanım gevremişti!

"Şrakk!" diye ışıklar yandığında, rezil olduk diye kafa önde çaktırmadan çıkmaya çalışırken, yan gözle şöyle bir etrafa bakınmıştım. Tüm kızların salya sümük gittiğini, erkeklerinde aynen benim pozisyonumda, kafalar önde, gözler kıpkırmızı, yarım g.t yarım g.t bir an önce salondan çıkmaya çalıştıklarını görmüştüm de ancak öyle rahatlamıştım :)

Çağan Irmak'ın yönetmenliğini ne kadar çok beğendiğime, birkaç gün önce "Prensesin Uykusu" ile ilgili fikirlerimi yazdığım yazıda da değinmiştim. Yeteneklerini en iyi sergilediği filmin de bu film olduğunu düşünüyorum! Hatta biraz daha abartarak söylersem, hiçbir yönetmenin, müzik-yemek-aşk üçlüsü hakkında bundan daha iyi bir film çekebileceğini sanmıyorum.

Çağan Irmak 'ın önceki filmlerinde en büyük yardımcısı olan harika senaryolardan eser yok bu filmde, o yüzden de işi daha zor. Fakat tam da bu sayede içindeki muhteşem anlatıcı ortaya çıkıyor ve bizlere hepimizin zamanında yaşadığı şeyleri hatırlatıyor..

Filmin konusu ne desek, cevap aynen şöyle: çok çapkın bir aşçıyla, son sevgilisinin aşk hikayesi.. bu kadar yani.. Zaten yönetmenlik de bu değil mi? Adam milyarlarca kez filme çekilmiş sade bir aşkı bize her saniyesini kendimiz yaşıyormuş gibi izletiyor.

Bu filme kadar adını hiç duymadığım Cemal Hünal'ın oyunculuğu inanılmaz sahici. Aynı rolü çok yakışıklı bir adam oynasa kesinlikle filmden alınan tat aynı olmayacaktı. Zaten Çağan Irmak'ın en büyük özelliklerinden biri oyuncu seçimindeki muhteşem başarısı..

Issız Adam, modern hayatların kişileri yalnızlığa sürüklemesinin hikayesini, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşkla süslüyor. Yeni neslin hayatına 70'lerin Türkçe pop şarkılarını sokmayı başarması da cabası tabi..

Yorumlar

  1. Kesinlikle Hakan bu filmi görünce listende şaşırdım. Ama beni daha çok şaşırtanda filmi listede görmekten ziyade filme ağlaman. bende gitmiştim ama pek etkilememişti beni :)

    YanıtlaSil
  2. :)) Tahmin ettiğim gibi,listedeki diğer filmlerden sonra, bu film garip gelebiliyor ama en başta dediğim gibi, filmleri iyiliğine göre değil sevgime göre sıraladım.

    Ağlama konusuna gelince, final sahnede bile hiç mi etkilenmedin?? :)

    YanıtlaSil
  3. final sahnesi fenaydı. Kalp ağrım varken izleyince bide kötü olmuştum:)

    YanıtlaSil
  4. tüm klişelerine rağmen iyi filmdi. sonuçta günümüz ilişkilerini, aidiyetsizlik kavramı üzerinden sağlam hissettirdiği noktalar vardı.

    oyuncunun adını hatırlamıyorum ama filmdeki adı ADA idi.. çok vasat bir oyunculuktu bence. kesinlikle o ruhu yansıtabildiğini düşünmüyorum.

    kimileri içindeki ıssızlığı örtmek için herkese sarılır..
    kimileri ise herkesten kaçar..
    hayat bir şekilde devam eder..

    YanıtlaSil
  5. *Mustafa: Havuçlu kek tarifi muhabbeti...
    Biz yaptık yedik onu afiyetle, seninki kadar güzel olmadı ama olacak ümit var..
    Gelde ağlama:((
    *7.oda: Melis Birkan.. Cemal Hünal'ın yanında sönük kalmıştı oyunculuğu. Mutfaktaki ayrılık kararı sahnesi dışında oyunculuğu için, filmin en zayıf yanı diyebiliriz bence de.

    YanıtlaSil
  6. ya final sahnesinde gözlerim dolmadı değilde işte :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI