LİNCOLN vs FELİPE

Hala "Lincoln olsaydı kesin kuş kondururdu" diye ağlayanları gördükçe, insan hafızası bu kadar kolay resetlenen bişey mi acaba diye düşünüp düşünüp sinirleniyorum.

Daha 3-5 ay önce Jo 'nun vurdum duymazlığından dem vuran, sahadaki "bugün canım oynamak istemiyor zaten geceki partide çok yoruldum" halini kıyasıya eleştirenler şimdi "Lincoln başkaydı, tam aranan 10 numaraydı o olsa orta sahayı çekip çevirirdi" diyorlar. Kimsede ya o adam Jo'nun bin beteriydi şuan ihtiyacımız olan son şey o tip bir yetenekli ama karaktersiz Brezilyalı demiyor.

Hayır illa öyle birini özleyeceksek Felipe var idda ediyorum Fatih Terim o sene Felipe 'den Hagi yaratmaya çalışmayıp bir şans daha tanısaydı şuan Felipe hayal meyal hatırlanan bir yetenek yumağından daha fazlası olarak anılacak ve de Lincoln muhtemelen GS formasını hiçbir zaman giyemeyecekti.

Tamam bence de Elano kimsenin geldiğinde ondan beklediği etkiyi yaratamadı, daha doğrusu o tip bir oyuncu çıkmadı (Elano daha çok İliç tipi tek top oynayan akıllı ama oyunu yönetme becerisinden yoksun kırılgan bir vasat üstü skorer orta saha) ama en azından şuan aldığından daha fazlasına satma durumun var, piyasası var, Lincoln gibi binbir çirkeflik yapmadı forma verdiğinde o gün iyi oynayıp oynamayacağını canının isteği değil fiziki durumu ve maçın gidişatı belirliyor.


Yorumlar

  1. Geçenlerde Hakan Şükür'ün Lincoln için söylediklerini de unutmamak ve hatırlatmak gerekli sanırım. Yabancılara verilen şans yerli oyunculara hiç verilmiyor diyor Kral ve şöyle devam ediyor: "Sahaya çıkmadan önce hepimiz Lincoln'ü yaparsın koçum, bugün senin günün, yürü be aslanım derdik. Keyfi varsa oynar yoksa oynamazdı." Bu konuda sanırım bir takım stratejisi olmalı ya koşan bir takım ya da Fener'in 6 sezondur yaptığı gibi koşmayan bir Alex'e mahkum takım. Felipe'de bir Alex olabilirdi ama Terim bunu istemedi.

    YanıtlaSil
  2. Ben Elano'nun tam adının Elano Ralph Blumer olduğunu zannediyordum. "Daha çok İliç tipi tek top oynayan akıllı ama oyunu yönetme becerisinden yoksun kırılgan bir vasat üstü skorer orta saha" bilinen adıyla Elano gerçek bir Brezilyalı adı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Çağlayan: Dün gece Mehmet Demirkol "Alex'i Fener bugün serbest bıraksa BJK ile GS almak için birbirine girer" dedi. En akıllı dediğimiz adamlar bile hala böle düşünüyorsa demekki bu Fenere her şey müstahak.

    Kemal: hiç bu derece belirtili bir sıfat tamlaması kullanmamıştım:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI