Zvjezdan Misimoviç & Emiliano Insua Galatasaray'da !

Yavaş yavaş yüzümüz gülmeye başladı. Belalımız Eskişehir'e karşı sezonun ilk galibiyetini aldıktan sonra, aynı hafta içinde birde bu transfer haberlerini almak çok güzel oldu...

Misimoviç'i zaten dört gözle bekliyorduk ama yanında birde sürpriz genç bir sol bek geldi Liverpool'dan. Daha öncede yazdığım gibi Misimoviç+kaleci transferi bekliyordum ben. Ama yönetim, Hakan'ın anormal kötü performansı üzerine, Çağlar'ın sakatlıktan dönüşü de iyice uzayınca, genç ve yetenekli bir sol bek kiralamayı tercih etti.

İlk olarak esas oğlan Misimoviç'ten bahsedelim biraz. Bilindiği gibi top tekniği yüksek, hem iyi bir pasör hem iyi bir şutör olan ama en büyük özelliği için "oyunu kusursuz okuması" diyebileceğimiz olan çok akıllı bir futbolcu. Bu kalibrede bir adamı alabilmek için 28 iyi bir yaş. Bundesliga'da 2006-07'de 10 asistle Gekas'ı, 2008-09'da 20 asistle Grafite'yi, 2009-10'da da 15 asistle Dzeko'yu gol kralı yapmış bir adamdan bahsediyoruz. Misimoviç'in bu senede muhtemelen Baros'u gol kralı yapacağını tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor.

Kewell, Pino ve Serdar devamlılığı hiç olmayan, 3 gün sağlamsa 5 gün sakat, yetenekli ama güvenip onların üzerinden plan program yapamayacağın isimler. Hal böyle olunca hücum varyasyonlarında topu Baros'a ulaştırma ve skor olarakta onun yükünü paylaşma işi tamamen Arda ve Elano'ya kalıyordu. Bu yüzden Misimoviç gibi istikrarlı bir asist makinesi edinmek mükemmel oldu.

Gelelim bizim için asıl sürpriz olan transfere.. Emiliano Insua, 21 yaşında bir Arjantin'li.
Geçen sezon Liverpool'un sol bekinde, tam 31 lig maçında forma giymiş bir adam!
Süratli, top tekniği bir bek için gereğinden iyi, çok hücumcu bir sol bek. Kadrodaki Çağlar ve Hakan stoper kökenli, fazlasıyla defansif beklerdi. Insua'yı orda izlemek ilginç olacak.

2002'de oynayan Victoria 'dan beri takıma yabancı bek gelmiyordu. Orhan Ak, Ferhat, Cihan, Uğur derken böyle teknik, gerçek bir hücum bekine hasret kalmıştık. Bu arada 2001'de bizde sağ bek oynayan Perez 'ide anmadan geçmeyelim, GS'a 20 yıldır onun gibisi gelmedi...

Kadro da şimdi biraz birşeye benzedi. En büyük korkumuz kale olacak. İnşallah Ufuk beklediğimiz çıkışı yapar ve çok fazla bireysel hatasını izlemeden sezonu bitiririz. Son şampiyonluğumuzda kale Orkun ve Aykut'a emanetti. Şimdi ise Ufuk ve Aykut'a.. İçlerinde en eski olan Aykut hep 2. kaleci.. Bu sezon sonu da herhalde artık dönmemek üzere ayrılacaktır.

Kaleden sonra sıkıntılı diğer iki pozisyon Ayhan ve Servet'inkiler. İlk 11'e Ayhan yazdım ama farketmez aslında o, Sarp veya Barış'tan birinin doğru düzgün oynayıp orayı kapatması lazım. Servet ise Eskişehir maçında tekrar dönüş sinyalleri verdi. Gökhan ve Hakan'da onun yokluğunda idare edecekler.

Bir alternatif olarak içerde oynadığımız maçlarda Elano'yu Cana'nın yanına çekip sağda Pino veya Serdar'a şans verebiliriz. (BJK'nın Guti fikrine benzer..)

Son söz: Hücum üçlüsü kanattan ziyade göbeği kullanan, yavaş adamlar. Bu dizilişin işleyebilmesi için Sabri ve Insua'nın kanatlarda sürekli gidip gelmesi ve hücumu çok iyi desteklemesi lazım.

Yorumlar

  1. Hakancım, atı alan Üsküdar ı geçti.
    Transferde çok geç kaldılar.
    Alperen..

    YanıtlaSil
  2. Evet, Avrupa defterini bu sene çok erken kapattık ve bence de Avrupa başarısı lig şampiyonluğundan çok daha önemli ama en büyük zevki futbol alan bir adam, takımında Arda ve Baros'la beraber Misimoviç'i izleyeceğini öğrenince seviniyor be abi.

    YanıtlaSil
  3. umarım transferler gücümüzü artırır ve yere artık daha sağlam basan , emin adımlarla istikrarlı zaferlere koşan bi takım oluruz

    YanıtlaSil
  4. Umarım öyle olur Tolga. "Emin adımlarla istikrarlı zaferler koşan bir takım" olmak için zaman gerekiyor. Ama "yere daha sağlam basan" şimdiden olduk bile bence.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI