12 DEV ADAM YARI FİNALDE !


# Çeyrek finalde Slovenya'yıda adeta sinek gibi ezdik! Henüz 15. dakikada 25 sayı fark vardı ve tüm maç öyle devam edip bitti. Çok acayip şeyler oluyor. İnanılmaz bir takım olduk ve bu çocuklar Sırbistan'ıda aynı tarifeyle geçerler, finalde Amerika'nın karşısına dikilip dayılanırız.

# Yok efendim Arjantin'in Ginobili'si gelmemiş, İspanyol Pau Gasol gelse böyle olmazmış.. Gelselermiş efendim, geldiler de biz mi sınırdan sokmadık, bizde de Mehmet Okur yok! Kimse mıymıntılık yapmasın canavar gibi takımımız var, yarım saattir evin içinde Semih Erden Semi.. Semih Erden diye dolanıyorum.


# Daha önceki takımlarımız da ya İbrahim'in şutlarına bel bağlar ya Hüseyin gününde olsun diye dua eder yada Harun veya Orhun'un eline bakardık. Bu sefer öyle değil. Hidayet ve Ersan gibi iki tane süperstarımız var ama yeri geldiğinde Sinan sorumluluk alıyor, Ömer Aşık zaten pota altını karartmış, Ömer Onan savunma yaptığı adamı can düşmanı gibi hırpalıyor. Ömer,Semih ve Oğuz gibi Hüseyin Beşok'tan daha iyi 3 tane uzunumuz var. Kerem Avrupa'nın en iyi guard'larından biri ama bugün sakat yarı finalde yok deseler kimse eyvah demez Ender var! Kerem Gönlüm sanki Joker gibi ilk beş değil ama her girdiğinde hatasız oynuyor.


# Hidayet yaşlanıyor 3-4 sene sonra ne yaparız diyorduk, Ersan 23 yaşında ve onun 23 yaşındaki halinden çok daha ilerde bir basketbol oynuyor. Bu jenerasyon ilerde aynı başarıları defalarca tekrarlayacak.

# Sinan Güler! Çocukların hepsi inanılmaz oynuyor adeta makina gibiler, hiçbirini birbirinden ayırmak mümkün değil ama bu çocuk sanki streetball turnuvasında gibi turnikeye giriyor, şakır şakır üçlük atıyor, acayip rahat ve kendine güveni tam. Sen bugüne kadar nerelerdeydin be Sinan?!

#
Bu arada maçtan sonra Arda salondan canlı yayına bağlandı. Ayağında yarım alçı vardı, sakatlığı maalesef ciddi en az 2 hafta yok. Ama ağzı kulaklarındaydı "Bacağım kopsada önemli değil yeterki onlar şampiyon olsun" dedi :) Futbol milli takımımız Fransa maçını salonda benchin hemen yanından izlemişti hatırlarsınız. Bu çocuklar futbolcularımıza da ilham verdi. Milli duygularının paylaştıkça arttığını ve performanslarına olumlu yansıdığını düşünüyorum!

# Kerem Tunçeri'de artık Arda'nın telefonlarını açıyordur herhalde :)

Yorumlar

  1. Uzun yıllardır Türk basketbolunu takip ediyorum. Ancak milli takımlar seviyesinde böyle bir performansı ilk defa görüyorum. Tek kelime ile kusursuz milli takımımızın bu görüntüde ki tek rakibi ABD ve kendisidir. Bir dönem Yunanistan'ın yaptığı ölümüne savunma, Litvanya'nın o öldürücü dış atışları ve Rusya'nın boyalı alandaki başarısını şimdi Türkiye kendi bünyesinde taşıyor. Yürü be 12 Adam seni ABD'de tutamaz...

    YanıtlaSil
  2. Çağlayan: "O öldürücü dış atışlarını bünyemizde taşıdığımız" Litvanya dün akşam Arjantini çok fena yaptı. Herkes ABD-Arjantin yarı finalinin adını çoktan koymuştu ama herkes yanıldı. Milli takımımızın kusursuzluğuna en yakını dünkü Litvanya performansıydı sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI