ERNST & BOBO A.Ş.

BEŞİKTAŞ:2 - M.P. ANTALYASPOR:1

Garip bir maçtı. Ben sahada Antalyaspor diye bir takım görmedim. Beşiktaş rahat rahat top çevirdi, bir ortadan, bir soldan denedi ama rakip ceza sahası çevresinde bir türlü becerikli olamadı. Devre arasında topla oynama yüzdeleri %68 - %32 Beşiktaş lehineydi. Antalya'nın son saniyeye kadar attığı gol dahil pozisyonu yok ama son dakika golü yemese veya o dakikanın son saniyesinde Deniz önünden geçen topa dokunabilse yere göre sığdıramadığımız Beşiktaş, varlığıyla yokluğu bir Antalya'yı yenemeyecekti!

Bobo 2 tane "temiz golcü" golü attı ama bence maçın adamı, golleri hazırlayan Ernst! Ben Ernst'e bayılıyorum. Bir blogta resminin üstünde "saçsız kral" yazıyordu çok hoşuma gitmişti:) Bazı yorumcular, "çok abartmayın, düz, vasat bir futbolcu işte" falan diyorlar ya, o arkadaşlar bana ligimizden Ernst kadar oyunun iki yönünüde oynayabilen, sahanın her yerinde rakibe basan, oyunu 10 metrekarede değil tüm sahada oynayan bir kaç oyuncu ismi daha saysalarda bizde öğrensek..

Bugün Guti'nin yokluğunda işi Ernst&Bobo AŞ bitirdi. Quaresma yine çok etkiliydi ama gollerde bu ikiliden rol çalamadı. Bobo gollere devam ediyor. Her zaman gol sayısı olarak kalitesinin çok altında kalmıştır, bu sene kariyer rekorunu kırabilir.

Schuster'in en takdir ettiğim yanlarından biride oldukça kısa bir zamanda futbolcularını çok iyi tanıyıp notlarını vermesi. Bu Erhan'ı sağ bek oynatacağıma İbrahim Üzülmez'i orda oynatırım dedi adam:) Bugünde Hilbert'i orda denedi ama bence Hakan'la beraber Beşiktaş'ın en kötülerindendi.

Bu sene Nihat'la beraber taraftarın en fazla canını sıkan adamlardan biride Hilbert.

Hakan kötü bir kaleci değil. Hatta rakiple karşı karşıya pozisyonlarda, refleks olarak Volkan'la beraber ligimizin en iyi iki kalecisinden biridir bence. Ama bugün çok net görüldü ki kendine güvenini tamamen kaybetmiş. Kendine güvenmeyen bir kaleciye takımı nasıl güvenecek?.. Stoper korkudan duran topa çıkamayacak, ön liberolar 5 atağa katılacaksa aman diyecek 2 atağa katılacak, bütün takımın dengeleri alt üst olacak. Önümüzdeki maçlarda Cenk'in oynayacağını tahmin ediyorum. 22 yaşındaki Cenk, sadece duran toplarda değil, oyunun her aşamasında Hakan'dan daha fazla güven veriyor. Hakan maçta bir aut degajı kullanacak, yanımdaki arkadaş "Aman Hakan" diyordu! Hakan'ın seyirciye verdiği güvende bu seviyede yani.

Bu sezon izlediğim hiçbir anadolu takımı Antalyaspor kadar kötü değildi. En büyük silahları, beli dönmesede ligimiz için büyük yetenek Necati! Bugün olduğu gibi ikinci ve son silahları Djehoua'ya veya Necati'ye birşey olsa kurtarıcı kim? Çaycı Veysel! Bence en iyi futbolcularından biri Zitouni! Ama nerde? Kulübede! Bugün Antalya, İnönü'den puanı alsaydı, kesinlikle haketti diyemezdik! Son dakikada gol gelince kameralar bir an Mehmet Özdilek'i gösterdi. Yıkılmış sanki.. Niye üzülüyosun? Ne oynadın ki neye üzülüyosun..
Küme düşebilirler ama Necati izin vemezse de sezon sonu en iyi 14.lük veriyorum Antalya'ya.

Antalya'da stoper Radeljiç'i beğendim. Dengeli, müdahale zamanlamaları falan iyi bir futbolcu. Dan dun çıkmak istemiyor ama naapsın adam? Deniz bildiğimiz Deniz. Sol bek Yenal'ı Bursa'dan yakından tanıyoruz. Çok yetenekli bir isim ama çok gevşek bir adamdır. Bekte başarılı olması çok zor. Keşke fiziğini biraz geliştirip, sürekliliğini arttırabilse de sol açıkta yeni bir Ozan İpek daha kazansak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI