TENDERNESS # DVD Saati #


Son söyleneceği en baştan söyleyeyim; Filmi Russell Crowe için izleyecekseniz sakın izlemeyin! Gidin onun başka bir filmini izleyin, hatta gidin onun oynamadığı başka bir filmi izleyin, emin olun o filmde bile bundakinden daha fazla Russell Crowe oyunculuğu göreceksiniz!..

Ayrıca aksiyon istiyenler, merakla izleyeceği heyecanlı bir film arayanlar veya "seri katil filmiymiş aga salla bayılırım ben" diyenler, üzgünüm ama sizin aradığınız da kesinlikle bu film değil.

İnsan psikolojisinin gel-gitlerini anlatan, derin bir üzüntü/acıma hissi bırakan bir filmle karşı karşıyayız. Film hiçbir yerinde 1 sn . olsun hızlanmıyor veya şaşırtmıyor. Nadir güzel yanlarından biri olarak, filmi izleyenlerin kendini rahatlıkla üç ayrı karakterin (Lori, polis, katil) yerine koyabilmesi söylenebilir. Ana hikayemiz "saplantılı kızımız ile katilin adı konulamayan garip ilişkisi olsada", polisin olaya yaklaşımı açısından filmi, Sean Penn'in yönettiği, Jack Nicholson'ın başrolünü oynadığı "The Pledge" filmine çok benzettim. Tabiki o, çok daha derin, özgün fikrinin işleyişi bakımından da çok daha güzel bir filmdi. Aslında bu filmdeki hikaye de (çok beğenilmiş bir romandan uyarlanmış) orjinal sayılabilir. En azından hiç bir şey anlatmayan bomboş Hollywood saçmalıklarından değil. Fakat filmin pek çok eksik yanı var.

Lori rolündeki Sophie Traub'un oyunculuğunu beğendim. Zaten filmi sürükleyen başlıca unsur bu. Özellikle katil gencimizin ortaokul müsamerelerini andıran performansının yanında kızımız iyice bir parlıyor. Hala "eee Russell nasıldı?" diyenler varsa, lütfen ilk paragrafı tekrar okur musunuz?

Filmin imdb notu 5.6. Beraber izlediğim arkadaşta bittiğinde ağır küfürler etmekteydi ama bende o kadar büyük bir tiksinti uyandırmadı:) İzlediğim için pişman olmadığım, aşırı ağır ilerleyen, çoğu insanın sıkılacağı, vasat bir film. Hatta insan psikolojisine ilgi duyanlar için tavsiye bile edebilirim.

Benim notum : 6.4

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI