Arda Turan --> 11.000.000 € --> At. Madrid --> ???

Çok geyik döndü Arda üzerinden.. Yok Liverpool'u istiyor, yok Aziz Yıldırım bonservisine 15 kağıt vermiş Arda'ya da açık çek önermiş, Milan ilgileniyor, Tottenham'a gidecek bilmem ne... Laflar hep havada kaldı, kimi Avrupa için çok ağır orda o popoyu kaldırtıp top sürdürmezler dedi, kimi ise Messi ile kıyasladı :)

Hepsi yalan bu gerçek! Galatasaray kulübü resmi internet sitesi, transferin son günü Atletico Madrid'ten gelen 11m€ luk yazılı teklifi yayınladı. Kulüp için bir fırsattı bu tabi "biz size demedik mi Arda bu sene hiçbir yere gitmeyecek diye aha da kanıtı!" diyebilmek için.

Benim için ise işin üç önemli boyutu var;

1) Kulübün satmama kararı doğru mu?
Bence kesinlikle doğru. Bu kadar kötü bir başlangıcın ardından, Keita'nın üzerine bir de Arda'yı satsalardı, taraftar herhalde kulübü yakardı. Ne Misimoviç ne de gelecek milyon eurolar öyle bir durumda kimsenin umrunda olmaz.

2) Arda'nın gerçek değeri ne? Yani bu fiyat az mı çok mu?
En azından laftan öte şu adama reel bir fiyat biçilmiş oldu. Benim şahsi fikrim Arda'nın değerinin 15-18m€ arası olduğudur. 25 yaşını geçmeden iyi bir İspanyol veya İngiliz takımına gitmesini canı gönülden isterim ama bu sene değil!

3) Bu olay Arda'nın futbolunu etkiler mi? Etkiler ise olumlu mu etkiler olumsuz mu?
İşte bu konudan emin değilim.
Bizim gönlümüzden geçen kaptan olarak kulübünü bu zor zamanında daha da sahiplenmesi, on kaplan gücünde oynaması, sene sonunda da "sene başında sizi çok üzdük ama işte nah bu şampiyonluğu size armağan ediyorum, bizi affedin, hadi bende kaçtım daha Londra uçağına yetişicem" demesi.
Oysa Eskişehir maçındaki golüne kadarki görüntüsü "bitirdiniz lan beni, ne işim var arkadaş burda, atamadık ki kapağı Avrupa'ya" haliydi.

Kötü etkileyip etkilemediğini kısa zaman sonra yani bir kaç maç içinde anlayabiliriz. Önümüzdeki ilk bir iki maç bu bıkkın, silik hali sürerse At. Mad. olayı Arda'yı olumsuz etkilemiş demektir. Ama tersi olur Arda bu maçlarda coşarsa At. Mad. olayı iyi mi etkiledi yoksa hiç mi etkilemedi anlayabilmek için bir süre daha beklememiz gerekecek...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI