AYHAN AKMAN "man of the match"

BUCASPOR:0 - GALATASARAY:1 (Ayhan)

"3 maç üstüste kazanmak" çok ihtiyacımız olan, kendine güveni geri getirecek. Yine kötü bir futbol oynadık ama zemin hakikaten berbattı. Barcelona gelse kendi topunu oynayamazdı bu sahada. Misimoviç iki adım yanına yerden bir pas atıyor, top o mesafeyi gidene kadar bile 3 ayrı yerde takılıp sekiyor.

Uzun zamandır iyi oynadığımızda şanslıysak kazanan, kötü oynadığımız zaman ise kesin kaybeden bir takım olup çıkmıştık. Üst üste kazandığımız bu üç maçta, sadece Eskişehir maçının 2. yarısı iyi futbol oynadık. Kötü oynarken de kazanmaya başlamamız çok önemli bir gelişme.

Ayhan o mükemmel golü atmasada maçın adamı olmayı çoktan haketmişti. Çok koştu, çok top kazandı, en güzeli, kazandığı topları da olumlu kullandı. Hep böyle oynayacağını bilsem Galatasaray'ın dertlerinin çoğu hallolmuştur diyebilirim ama yok öyle bişey tabi. Ayhan'ın golünden sonra kahkahalara boğulan Rijkaard'ı, geldiği günden beri ilk kez bu kadar içten, bu kadar coşkuyla gülerken gördüm.

Maçla ilgili önemli bir diğer notta, Kewell'ın bu maç iyice gün yüzüne çıkan, son zamanlarda her geçen gün artan sinirli hali. Bugün mesela, suçsuz yere Orhan Ak'ın üzerine yürüdüğü pozisyondaki agresifliği gereksizdi. Hadi biz zaten adamın hastasıyız da, hakemlerde mi sempatikliğinden, karizmasından etkileniyor bilmem. Her ikili mücadelesinden sonra "Fuck off"lar, itiş kakışlar gırla gidiyor, benimde atılacak diye ödüm kopuyor.

Bu arada çok şükür sonunda sağ bekte Ali Turan yerine Serkan'ı izleyebildik. Çok mu iyi oynadı, hayır, ama Ali'de hiç göremediğimiz, önündeki açıkla paslaşabilme, kanattan bindirmelere destek verme gibi fiks bek görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Üç silahşörler Baros, Kewell ve Misimoviç gününde değildi. Özellikle Misimoviç çok etkisizdi. Kimse dillendirmek istemiyor farkındayım ama doğruları söylemek gerekirse eğer son iki maçtır gol yemiyorsak, bunda Servet'in eski günlerine dönmesinin çok büyük payı var.

Pino
tam bir kontra-atak futbolcusu. İdeal 11'de düşünülmez ama öne geçtiğimiz, rakibin saldırırken arkada boşluk bırakacağı maçlarda, çok etkili olabilecek özellikleri var. Dos Santos gibi çok süratli ama ondan daha iyi şutları var. Bir pozisyonda sol ayağıyla çıkardığı mermi gibi bir şut Orhan Ak'ın alnında patladı. Yere düşerken gözlerinin döndüğünü gördüm. Bu bayıltan şutlarından her maç izletmeli. Son on dakika, süratini kullanarak iki net gol poziyonuna girdi. Yanlış seçimleri nedeniyle golü bulamadık.

Rıdvan Dilmen
maç sonu yorumlarında Insua için, kesinlikle hücumcu bir bek değil falan dedi. Kulaklarıma inanamadım! Yaa hoca tamam geçen sene, koca sezon Liverpool'un tek maçını izlememişsin ama Insua'nın GS formasıyla oynadığı son iki maçı izlerken aklın başka yerde miydi? Yada en kötüsü, öyle olmasını istediğin şeyleri, öyleymiş gibi anlatıyorsun. Cana içinde Mustafa ve Ayhan'dan daha iyi değil, kötü transfer dedi. Ah be Rijkaard, oynat artık şu adamı da Rıdvan da izlesin biraz. Bugün sadece 10 dk. oynamasına rağmen, Mustafa'nın tüm maç göründüğünden daha fazla pozisyonun içindeydi. Rıdvan, zamanında Baros içinde benzer şekilde atıp tutmuş sonra nasıl çevireceğini şaşırmıştı. Cana konusunda da aynısı olacak!

Bülent Uygun
, Buca'dan yeni bir Sivasspor yaratmış. Mehmet Yıldız'ın ilerde topu saklama görevi, daha güçsüz ama daha teknik Manucho'da. Solda Kamanan'ın görevi, stili ona çok benzeyen Mendy'de. Sağ açık Musa ve ön libero İbrahim zaten aynen Sivas'tan buraya taşınma. En zayıf yanları sağbekleri Koray; stoper orjinli aşırı ağır bir oyuncu, hücumda hiç yok, savunmada da aksıyor. İbrahim'in önünde oyunun iki yönünü de oynayan Ragıp ve Leko var. Leko, Ergiç'ten sonra ligimizin en iyi çift yönlü yabancı orta saha oyuncusu. Ayrıca Ekrem gibi takip edilesi enteresan bir adam ve kulübede de Dahmene gibi kariyerli bir silahları var. Ligi 9-13 arası bir yerlerde bitireceklerini tahmin ediyorum.

Yorumlar

  1. Ayhan bence gol dışında kötüydü.Birçok kez pas hatası yaptı.Aslında burda asıl kabahatli olan M.Sarp.Maç içinde sadece Sarp'ı izleyince görüyorsunuz ki adam top Ayhan'dayken sadece bekliyor izliyor.Pozisyon alıp pas istemiyor.Savunmada ise adam kovalamıyor.Top kontrolü sıfır.Oyun zekası pozisyon bilgisi yok.Durum böyle olunca Ayhan oyunu yavaşlatıyor diyebiliriz ama Ayhan'ın pas atabileceği adam olmayınca mecbur durarak oynuyor.Eğer Ayhan'dan verim almak isteniyorsa,Sarp'ın artık kulübeye oturması gerek.

    YanıtlaSil
  2. #Burak: Zaten şöyle bir bakındım da Ayhan'ı bu maçta tek beğenen benim sanırım:) Nasıl bir futbola alıştırmışsa bizi artık, dünkü bişeyler yapmaya uğraşan hali bile beni tatmin etmeye yetti.Mustafa Sarp'la ilgili görüşüne de sonuna kadar katılıyorum.Tam anlamıyla "Kaçak dövüşüyor!"

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI