FATİH TEKKE BEŞİKTAŞ'TA



Yıllar evvel haraç peşinde bir çete, Maçka’da Fatih Tekke’yi köşeye sıkıştırır; “İstediğimiz parayı vermezsen ayaklarına sıkar futbol yaşantını bitiririz” der. Fatih, bir kaç saniye düşünür, düğmelerini çözer, kollarını sıvar ve cevap verir; “Size para veremem. Abdest alayım, kafama sıkın.”


Fatih Tekke'yi çok beğenirim. Hatta yaşımın yetipte izleyebildiğim 1990 sonrası Türk futbolunda, en sevdiğim 4 Türk santrafordan biri odur. (Hakan Şükür, Ümit Karan, İlhan Mansız ve Fatih Tekke)

Haberi ilk gördüğümde istem dışı olarak "Beşiktaş Fatih Tekke'yi almış" diye bağırdım. Ofisteki Beşiktaş'lı arkadaşlar hiç beklemediğim şekilde "yapma yaa, gerçek değildir inşallah, ne alaka abi yaa" gibi tepkiler verdi. Ne iş diye fanatik Beşiktaş'lı bazı arkadaşlarımı aradım hepside benzer şeyler söyledi. Anladım ki günlerdir süren Robinho muhabbeti, Quaresma ve Guti transferleri Beşiktaş'lıları bilinç altında bomba bir isme hazırlamış. Öyle bir ismin transferi gerçekleşmeyipte daha çok, Bobo sakatlandığında aman Nobre'ye kalmayalım diye yapılmış bir transfer olunca da kimse memnun kalmadı. Nobre'nin bir asır sonra ilk kez iki gol attığı maçın hemen ardından gelmesi ise şanssızlık.

Ben ise arkadaşlarımın aksini düşünüyorum. Beşiktaş bu sene yeteri derece para harcadı. Bobo gibi gayet ideal bir forvetin varken onu yedeğe itecek bir yıldıza bir ton para verileceğine, Bobo'ya alternatif olarak sadece 750 bin euro'ya kalitesi tartışılmaz, 32 yaşındaki Türk Fatih Tekke'nin alınması çok daha iyi bir hamle. Şunu da unutmamak lazım ki tek forvet oynamak son zamanların en yaygın uygulaması ise Fatih'te benim hatırladığım en iyi tek forvet performanslarının sahibi.

Hatırlayalım Arif Erdem asıl parlak futbolunu Avrupa'ya gitmeden önce gençliğinde oynamasına rağmen, tek gol krallığını Avrupa dönüşü 30 yaşında yaşamıştı. Fatih benzer bir performans sergileyebilir mi bilinmez ama o zaten son 10 yılda ligde 30 golü geçebilen tek isim.

Kendi adıma futbolu bırakmadan önce son 2 sene de olsa onu Türkiye'de izleyeceğim için çok mutluyum.

Yorumlar

  1. Hocam sen haklısın bencede Tekke süperligde başarılı olur, ama süperstar veya gol kralı olamaz.

    YanıtlaSil
  2. Naim: Schuster ilk etapta Bobo'yu ilk 11 düşüneceği için gol kralı olması falan çok zor tabi. Benzer başarıları Ümit Karan'dan Eskişehir'de beklemiştim ama o tam aksi şekilde çok başarısız oldu. Bakalım Fatih neler yapacak?

    YanıtlaSil
  3. Fatih Tekke mental özellikleri en iyi Türk santrafordur Fatih Terim'in Milli takıma çagırmaması yüzünden Türk halkının futbolunu unuttuğu bir forvettir.

    YanıtlaSil
  4. Belkide futbolu bırakma aşamasındayken tekrar kendini hatırlatma şansını yakaladı. Umarım bu şansı kullanabilir.

    YanıtlaSil
  5. Trabzona gelmesi çok iyi olmazdı bu tür dönüşler hep hüsranla bitiyor.Tabi Galatasaray'a imza atmaya gelirken Beşiktaşa atmasıda ilginç...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI