FB - BJK : Dev Derbi Öncesi


Sezonun ilk derbisi geldi çattı. Beşiktaş daha formda ve hazır gözüküyor. Fenerbahçe ise lige istediği gibi başlayamadığı için bu maçı çıkış maçı olarak görecek. Seyircisinin de desteğiyle kazanmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklardır. Bol kartlı ama az gollü bir maç bizi bekliyor.

Fenerbahçe ilk yarı bir gol bulabilirse maçı kazanma ihtimali çok artar. Ama ikinci yarıya eşitlikle başlanırsa, risk alacak Fenerbahçe'nin arkasında çok boş alan bulabilecek olan Q7 ve Holosko etkili kontra-ataklarla maçı Kara kartallara getirebilir.

Beşiktaş üzerinde CSKA maçının yorgunluğuyla çıkacak bu maça. Orada golü son dakikada bulabildikleri için özellikle son yarım saat şuursuzca saldırırken, çok fazla efor harcadılar.

Gökhan Gönül'ün sakatlığı sürüyor ama ne yapıp edip bu maça yetiştirilecektir. Quaresma'nın karşısına genç Okan'la çıkmak büyük risk olur. Benzer bir tek yönlü rekabette diğer kanatta Stoch-Ekrem arasında yaşanacak. Ekrem özellikle bu sene hücuma iyi katkılar yapabilen bir bek performansı ortaya koyuyor ama bu maç için önceliği, Stoch'un soldan içerlere doğru dalıp ani şutlar çıkarmasını önlemek olacağından, Holosko hücumlarda daha çok yalnız kalacak.

Maçın kilit adamı Alex'in Beşiktaş maçlarında ayrı bir motivasyonla oynadığını düşünüyorum. Tam adam adama oynamasalarda ona yakın oynayıp ilk toplarda basacak kişi Ernst olacak.

36'lık İbo'nun CSKA önünde çıkardığı 90 dakikanın ardından, Fener maçına İsmail ilk 11 başlayacaktır. Bu maç Q7 'nin arkasını rahatlıkla toplar, çünkü karşılarında çok fazla zorlanacakları rakipler yok. Ne Mehmet, ne Özer, ne de Dia kanadı çok etkili kullanmayan daha ziyade maç içine yayabildikleri süreklilikleriyle ön plana çıkan futbolcular. Gökhan'ın da sakatlığını tam atlatamadığı göz önüne alınınca iki takımında ana hücum fikirleri kendi sol kanatlarından doğacak!


Tahmini FB 11'i: Volkan-Gökhan-Lugano-Bilica-Caner-Emre-Cristian-Stoch-Alex- M.Topuz-Niang

Tahmini BJK 11'i: Hakan-Ekrem-Zapo-Toraman-İsmail-Ernst-Aurelio-Quaresma-Guti-Holosko-Bobo

Tahmini sonuç: Berabere

Fazlasıyla niyet okuduğumuz bir yazı oldu ama hayırlısı:) Bakalım hangilerinde konuştuklarımızın yaşandığını görüp, hangilerinde yanılacağız..

Yorumlar

  1. Yazılarınızı takip ediyorum ve tahminleriniz genelde tutuyor farklı bi bakış açınız var.Ben futbol bilgimi iyi düzeyde sanardım ama kıyaslayınca epey fark çıktı bi özeleştiri yapmak gerekirse:)
    Bende bu maça iki fikrimde açıksası kararsız kaldım ihtimalleri düşünerek
    %55 berabere
    %45 fener alır diyorum..Nedim

    YanıtlaSil
  2. #Nedim: Böyle düşündüğün için teşekkür ederim. İlk tercihim söylediğim gibi berabere ama eğer biri kazanacaksa bence de FB biraz daha yakın.

    YanıtlaSil
  3. Bir GS'li olarak tabiki Beşiktaş'ı destekliyeceğim bu maçta. Ama Fener bu en kötü zamanlarında bile derbileri almayı bilen bir takım. Seyirci desteğide var ama bence güç dengesi %60 BJK lehine. Beraberlik bize yarar. BJK'ya başarılar...

    YanıtlaSil
  4. #Naim Dönmez: Üç sonuçta bu aşamada GS'a yarayacaktır. Tüm Galatasaray'lıların stres yaşamadan zevkle izleyeceği, güzel bir maç bizi bekliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI