MİLAN BAROS'TAN UYGULAMALI GOLCÜLÜK DERSLERİ


GALATASARAY:3 - iSTANBUL B.B.:1 (Baros (3))
Galibiyet serisi sürüyor, futbol çok ağırda olsa iyileşiyor, Misimoviç kıpırdanıyor, Cana ilk 11 başlıyor, Baros yine atıyor yine atıyor yine atıyor... Benim için maçın özeti böyle...

Baros'tan sonra sahanın en iyisi tartışmasız Serkan'dı. GS formasıyla en iyi futbolunu oynadı. Az yalvarmadık Rijkaard'a burda oynat artık şu çocuğu diye ama sonunda değdi çok şükür. İlk golün ve ikinci golü getiren penaltının ortaları onundu. Bu arada hakkını yemeyelim Rijkaard'ın, Serkan gibi Cana içinde "oynat artık, yeter hoca" diyorduk ama bugün neden oynatmadığı ortaya çıktı. Çok üzücü ama Cana hala hazır değil.. Fazla kilolar aynen yerinde duruyor, topla sıcaklığını kaybetmiş, 90 dk. çıkaracak durumda değil. Maçın hemen başında, hızlı düşünmesi sayesinde, Baros'a alda atlık mükemmel bir pas attı ama o pastan sonra attığı, yerini bulan tek pası yok.

Rijkaard hafta içi, Cana'yı oynatmayı kafaya koyduğunda, Pino veya Kewell'dan hangisini keseceğine kolay karar verememiştir herhalde. Pino'yu kesse Aydın asıl yerinde oynayacaktı ama Kewell'ı kesip Aydın'ı solda denemeye karar verdi. Demekki Pino'dan meyve almaya başlayacağı zamanın geldiğine inanıyor.

Aydın'ın yıllardır bir türlü olmamasının en önemli nedeni, temel bir fundamental eksikliği olması. Oda şu; topla hızlandığında kontrolünü yitiriyor! Çok güzel hızlanıyor, rakibinden sıyrılıyor ama asıl işi yapacağı alana geldiğinde topu ayağına dolaştırıyor. Bu 22-23 yaşından sonra geliştirilebilecek bir şey değil. Yani Aydın'ı bu haliyle seviyorsanız desteklemeye devam edebilirsiniz ama hala kendini geliştirecek, büyük topçu olacak falan diye bekleyenler varsa onlar için çok üzülüyorum ben! Aydın dedikte aklıma geldi, Serdar Özkan'ı gören var mı? Geçen hafta tribünde çekirdek yiyordu bu hafta maça da gelmedi sanırım zibidi..


Neill'i çok seviyoruz, kalpten oynuyor, topu oyuna harika sokuyor falan ama gözardı etmeyelim artık, sezon başından beri SOS veriyor adam. Geçen sezon hiç yapmadığı işler yapmaya başladı bu sene. Adamını kaçırıyor, müdahalelerde zamanlama hatası yapıyor. Bugün yediğimiz golde de Tum onun adamıydı. Ölüsü bile Zan'la Ali Turan'ı top diye oynar o ayrı... Insua, Buca maçının aksine bu kez defansif açıdan oldukça zorlandı. Misimoviç'te de ilk kıpırdanmalar başladı.

Baros ilk golü attığında içimden "hayır" dedim "bugün başlığa kesinlikle Baros resmi koymayacağım, bu ne yaa Baros her gol attığında onun resmini koyarsak başka kimsenin resmini koyamam ki.."Ama şimdi bu maçtan sonra Baros'u koymayayım da Rızvan'ı mı koyayım? Alın hadi onuda koydum, gözleriniz bayram etsin :) Recep Çetin ve Ali Eren'den sonra bu derece yakışıklı bir futbolcu daha gelmemişti ligimize! Erkek güzeli maşallah! Bu adamın adı Rıdvan olsaydı böyle olmazdı abi, yamukluk isimden başlamış.

Bazı özel sempati duyulan oyuncular vardır ya. Benim için İbrahim Akın o futbolcuların başında gelir. Ligimizden Avrupa'ya en çok yakıştırdığım oyunculardan biri odur. Raket gibi denir ya, aynen öyle bir sol ayağı var, topla harika hızlanıyor, zınkk diye duruyor, mükemmel bir şut çıkarıyor vs.. Vücudunu çok iyi kullanıyor, ayağına çok hakim, şutları harika... Belkide tek problemi sürekliliğinin olmaması ama böyle klas bir adam nasıl olur da hala Belediye'de senede 3-5 maç kurtararak kariyerine devam eder aklım almıyor. Henüz 26 yaşında, umarım futbolu bırakmadan bir kaç sezon GS formasıyla izleyebilirim onu.

Galatasaray'lı bloglarda kolay kolay okuyamayacağınız üç cümleyi tekrarlayarak bitirelim:

1) Cana çok kötüydü.
2) Servet kusursuz oynadı.
3) Geçen maçın adamı Ayhan, bugün de iyiydi.


Yorumlar

  1. Hakancım söylediklerine kelime kelime katılıyorum.En altta yazdığın 3 maddeye çoğu blogda rastlayamayabiliriz.Ancak fikirlerimiz benzer olduğu için ben de benzer şeyleri yazdım.Bunu da belirtmek isterim... Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. #Burak: Teşekkürler Burak.. Düşünce tarzımızın benzerliği ön planda olsada,ilginç konular bulmanız ve sık güncellemeniz bana sizin blogu zevkle okutuyor.. Takipçilerimize tavsiye ederim:

    http://holiganbros.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI