Almanya Maçı Öncesi


Grubumuzun en güçlü takımına deplasmana gidiyoruz, yani gruptaki en zor maçımız.

Arda'nın olmamasının sıkıntısı çok büyük ama Almanya'da Schweinsteiger'in yokluğunu mutlaka hissedecektir. Sonuçta Schweinsteiger, oynadıkları takım oyununun kilit oyuncusu idi.

Bir takım, hücum hattında oynayan tehlikeli yıldızları varsa iyi bir hücum takımı olarak anılabilir. (Arjantin,Real Madrid,Beşiktaş 2010 vs.) Yada çok sağlam iki stopere sahiptir ve önlerinde defansif ikinci bir hat daha kuran çok koşan, bozucu önliberoları vardır bu kez de iyi bir savunma takımı olabilir. (Uruguay,Inter,Beşiktaş 2003,Bursaspor vs.)

Fakat bu ikisinden de zor olan, hem hücum hem savunmayı dengeli olarak iyi yapabilen, "takım oyunu" oynayabilen bir takım kurmaktır ki zaten bunu başarabilen takım sayısıda inanılmaz azdır. (İspanya,Almanya,Barcelona,Galatasaray 2000 bilindik örneklerimiz)

Bu takımlarda ise taş stoperler veya top cambazı hücumcu süperstarlardan öte başkaları ön plandadır. Bu takımlara o futbolu orta sahadaki "çift yönlü" oyuncular oynatır.

Geçtiğimiz dünya kupasında bu işi en iyi yapabilen iki takım İspanya ve Almanya'ydı. İspanya, Xavi, Iniesta ve Fabregas gibi çok hızlı pas yapabilen, teknik ve kısa boylu oyunculara sahipken, Almanya benzer işi Schweinsteiger ve Khedira gibi çok daha kuvvetli, uzun boylu adamlarla becerebiliyordu.

İlk söylediğimize dönersek; Schweinsteiger yokken panzerlerin takım oyunu bir dereceye kadar sekteye uğrayıp, Podolski ve Mesut'un bireysel becerisine kalabilirler ama biz daha kendi adımıza bu tip şeyleri konuşabilecek durumda bile değiliz. Zaten takım oyunu oynayabilmek falan bir yana, kötü oynarken ayağına bakabileceğimiz tek adamımız Arda'da yok!


Tahmini 11'im: Volkan-İsmail-Servet-Ömer-Gökhan-Emre-Aurelio-Nuri-Hamit-Tuncay-Mevlüt

Sonuç tahminim: Maalesef 1-0 veya 2-1 kaybedeceğimizi düşünüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI