Kartalspor'un Başındaki Enteresan İkili

Bu iki adamın ismini yan yana yazınca bile komik geliyor insana :)

Futbol sahalarında çizdikleri imaj olarak birbirinin tam zıttı olan Ergün Pembe ve Kemalettin Şentürk şimdi Kartalspor'un başarısı için birlikte ter döküyorlar. Ergün, teknik direktörlük görevini üstlenirken Kemalettin de yardımcılığını yapıyor.

92-93 sezonunda Gençlerbirliği'nde beraber oynuyorlardı. O sene sonu Kemo Fener'e, ertesi sene de Ergün Galatasaray'a transfer olmuşlardı. İkiside, büyüklerde hem karakterleri hemde futbollarıyla iz bırakmayı başardılar.

Kemalettin hırslı ve sert futboluyla taraftarın sevgilisi oldu. Günümüzde bile, çok koşan, hırçın ön libero tariflerinde Kemalettin'in ismi sık sık anılır. Ayrıca alışılmış futbolcu profilinin aksine siyasete olan yakınlığı ve solcu kimliğini gizlememesi ile de aykırı bir futbolcuydu.

Kemik ve buz adam lakapları olan Ergün Pembe'de aşırı soğukkanlılığı ve sol bek pozisyonu için pek alışılmadık yüksek top tekniğinden ziyade efendiliğiyle hafızalara kazındı. Fenerbahçe ve Beşiktaşlı taraftarlar arasında gelmiş geçmiş en fazla sevilen Galatasaray'lı odur diye tahmin ediyorum.

Bakalım bu enteresan ikili, şu an itibariyle Bank Asya'da 7. sırada bulunan Kartalspor'u başarıya taşıyabilecek mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI