MİSİMOVİÇ-PİNO İLE 2.HAFTA


GALATASARAY:2 - ANTALYASPOR:1 (Servet,Pino)

Fenerbahçe deplasmanındaki defansif kadro ve futbolun ardından, içeride oynayacağımız Antalyaspor maçında daha ofansif bir takım beklentisi vardı ama sakatların hiçbirinin yetişmemesi ve üzerine Elano'nun da hastalanıp kadrodan çıkarılmasının ardından, dün daha da defansif bir Galatasaray izledik.

Hagi, göbeği Barış-Cana-Sarp'la üçleyip, solda Misimoviç, sağda Sabri ve tek forvet Pino ile gol bulmayı düşündü. Yokluk nedeniyle çıkan onbiri fazla eleştirmek istemiyorum ama bence Sarp yerine Mehmet Batdal ile başlamalıydı. Orta sahanın direnci açısından, Sarp'ın eksikliği büyük sorun yaratmazdı diye düşünüyorum. Maçtan önce yanımdaki arkadaşıma Pino, Fener maçındakinin yarısı kadar oynasın kesin golü var dedim. Yine çok etkiliydi, güçlü bir Pino'yu izlemek gerçekten zevk vermeye başladı. Güçsüzken ne süratinin nede şutlarının bir hayrı dokunuyordu.

Bu cümleyi yazacağım hayatta aklıma gelmezdi ama dün Barış'a bayıldım. İnsanüstü mücadele etti. Maç içindeki ikili mücadelelerinden bir kaset hazırlansa, en baba Jason Statham filminden geri kalmaz. Finalide Djiehoua'yı yıkarak yapması son nokta oldu:) Cana'da sert futboluyla Barış'a eşlik edince orta sahada Antalyaspor'a fiziki üstünlük sağladık. Ayhan döndüğünde kesilecek kişi Barış değil kesinlikle Mustafa Sarp olmalı!

Maç öncesi Hagi'nin tercihini merakla beklediğim iki pozisyon daha vardı. Kale ve sol bek.. Aykut'un Fener maçındaki iyi oyununa rağmen Ufuk'u tercih etmesine çok sevindim. Insua yerine Hakan tercihini ise yanlış buluyorum. Önceliğin savunma olduğu bir kriz maçına çıkarken bu tercihi kabul edebilirim ama şampiyonluğu hedefleyen bir takımın ideal sol beki (Insua varken) Hakan olmamalı! Nitekim Insua oyuna girdiği gibi yaptığı bindirmeyle koca maç Hakan'dan göremediklerimizi gösterdi.

Kendisinden çok daha fazlasını beklesekte Misimoviç'i de dün çok beğendim. Geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Maçın hiç bir bölümü oyundan düşmedi, alışık olmadığı sol açıktan tüm atakları başlatmayı bildi ve bizlere uzun zamandır izlemediğimiz bir korner golü izletti. Kewell-Baros biladerlerin yokluğunda Misimoviç-Pino ikilisinin bayrağı devralması takım için çok çok önemli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI