Djiehoua: Futbol Canavarı


Güçlü futbolcu iyidir, hoştur ama bu ne be arkadaş..

Serge Pacome Djiheoua...
Gerçekten hayretle izliyorum onu. İlk kez 2 sene önce Antalyaspor'un bir maç özetinde gördüm onu, kamera yakın çekim yaptığında bir baktım ki baldırları yanındaki rakip futbolcunun beli kadar! Dev gibi bir adam futbol oynuyordu, hatta o maç golde atmıştı. Böyle bir vücutla profesyonel futbol oynanabileceğine inanamamıştım.

Korkunç görünüşüne rağmen bir o kadar da sempatik bir adam Djiehoua. Maçlarda sürekli gülerken görebilirsiniz onu. Fiziki görünümü, futbolundan daha çok konuşuldu hep. Bir BJK maçında kendine sarı kart gösteren hakeme sarılmıştı da, hakemin suratındaki ifadeyi unutamıyorum :)

“Türkiye ve Antalya’da olmaktan dolayı çok mutluyum, çok sert bir görüntüm var, bunu biliyorum. Ancak bunun altında şeker gibi çocuk ruhlu bir adam yatıyor. Maalesef dış görüntüm insanları yanıltabilir. Zamanla insanlar bana alışacak. Hayatımda futboldan başka bir şey yok adeta futbola aşığım. Evliyim ve çocuğum yok. Antalya’da evden idmana, idmandan da maça... Başka bir hayatım yok..."



Bana çarpan düşüyor

“İlk zamanlar hakemleri anlamakta güçlük çekiyordum ve bu yüzden çok sık kartla cezalandırıldım. Ancak artık onları da tanıdım ve ona göre hareket ediyorum. Haksızlığa tahammül edemiyorum. O yüzden bazen isyan etmişliğim de oluyor, maç sırasında. Özellikle ikili mücadelelerde rakiplerime hiç müdahalede bulunmadığım halde bana çarpan düşüyor ve hakem de faul verince sinirleniyorum."

"Futbol oynayacaksan güçlü olacaksın. Zaman zaman rakip takımın taraftarlarından çok tepki alıyorum ve ben de karşılık veriyorum, ama tepkim sportmenliğin dışına çıkmaz, taraftarların da hoşuna gider. İlerleyen yıllarda beni daha çok seveceklerine inanıyorum. Çünkü hiçbir art niyetim yok.”

"Türkiye’de çekindiğim ve korktuğum herhangi bir defans oyuncusu yok, kimseden korkmam. Ama Alex ve Arda’nın futbolunu çok beğeniyorum. Ayrıca Türkiye’nin her takımında oynayacak yeteneği de kendimde görüyorum.”

Yorumlar

  1. Kemal Dönmez3 Ekim 2010 23:20

    Senin vücuduna ne olmuş?

    YanıtlaSil
  2. Kemal Dönmez3 Ekim 2010 23:21

    Vay arkadaş ya!!! Olm bunun yeşiline Hulk diyolar işte. Bir tek rengini tutturamamış :)

    YanıtlaSil
  3. çok sağlam vücut bence önceki spor hayatında kesinlikle fitness body builder miş :)

    YanıtlaSil
  4. Kesin.. Bu vücutla günümüz futbolunu oynamak gerçekten zor iş.. Adam bu haliyle bile bizim Mehmet Batdal'dan daha çabuktur o ayrı konu :)

    YanıtlaSil
  5. genetik olarak goril gibi zaten adam, çok da body çalışmasına gerek yok hani.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI