RİJKAARD GİDER TERİM GELİR


GALATASARAY:2 - ANKARAGÜCÜ:4 (Baros(2))

İlk 2 maçını kaybet taraftarını delirt, sonra 4 maç üstüste kazan acaba mı dedirt, yine 2 maç kaybet... Bir ileri iki geri elde var sıfır! Olmuyor işte olmuyor ve olmayacakta.. Rijkaard inadının bir anlamı kalmadı artık arkadaşlar. İkinci başkan Mehmet Helvacı'nın maç sonu açıklamalarından anladığım; tazminatta anlaşabilirlerse Rijkaard defteri kapanıyor. Haftaya da rakip Fenerbahçe. Gün ola harman ola bekleyip görelim. İçimden bir ses üçüncü Terim dönemi yakındır hazırla kendini diyor. İlki efsanevi, ikincisi rezaletti. Üçüncüsü nasıl olur bilmem ama açık konuşmak gerekirse bizim olayda Fener'in Daum devirdaimine benzer.

Maç öncesi yazısında "Arda'nın yokluğunda tüm yük Kewell'ın omuzlarında olacak. Misimoviç hala kafayı toparlayamadığı için orta sahada güvenebileceğimiz tek adam Kewell yine!" yazmıştım. Son antrenmanda Kewell'ın sakatlandığı haberini alınca yıkıldım adeta. İki farkla kazanırız dediğim maçı Kewell olmayınca iki farklı kaybettik..
Arda-Baros-Kewell. Bu üçünden biri yoksa takım sallanıyor, şansı varsa kazanıyor fakat herhangi ikisinin olmadığı hiçbir maçı Galatasaray rakip kim olursa olsun kazanamıyor.

Rijkaard, Sabri dönünce formda Serkan'ı kesmektense, Sabri ile ikisini arkalı önlü oynatıp Pino'yu sola çekmeyi tercih etti. Sabri bek başlasa Pino sağda, Aydın solda başlayacaktı ki eminim bugünkünden daha iyi olmayacaktı. Bence bugün Pino'nun en iyi maçıydı ama onun en iyi maçında yaptıklarını, Keita en kötü maçında fazlasıyla yapıyordu. Kıyaslamayacağım artık bu iki adamı diyorum ama insan dayanamıyor..

Misimoviç hayalet gibi dolanmaya devam ediyor. Çıkarken taraftardan haklı olarak büyük tepki aldı. Bu maça kadar fizik olarak hazır olmadığını düşünüyordum ama tek problem bu değil. (Oyundan çıkarken Ayhan'la beraber en çok koşan iki Galatasaray'lıdan biriydi) Yanındakilerle anlaşamıyor, pası atıyor kaçıyor top gelmiyor, Pino'nun önüne topu yuvarlıyor bir bakıyor Pino tam terse hareketlenmiş, Sarp'la verkaç yapmaya kalkıyor ki imkansız.

Yediğimiz ilk üç gol birbirinin aynısı. Ne akla hizmet bilmem ama ilk kez beraber oynayan defansı çok önde kurmaya kalktık ve ağır stoperlerimizin arasına atılan tüm toplar kalemizde tehlike oldu. Bu şekilde oynayabilmek için hem uyumlu hem hızlı düşünen bir ikili ve hücuma kalktığında kolay top kaybetmeyen orta saha elemanları gerekir. Bizde Neill dışında bu tip hiçkimse yok. Beşiktaş'ta aynı dertten muzdarip ve Sivok dönmeden onlarında bu sorunu düzelecek gibi görünmüyor. (Ferrari denktir Servet)

Milan Baros! Ne denir ki böyle bir adama..
Tek başına yenilgiye isyan etti, arkasındaki üç benzemezden hiç destek alamayınca sağa sola koşturmaktan perişan oldu, son beş dakika adaleleri artık kaldırmadı, çıkarken gözleri dolu doluydu. Onunla beraber binlerce Galatasaray'lının da gözleri dolmuştur sanırım.
Umarım Fener maçında oynamasına engel bir sakatlığı yoktur.

Yorumlar

  1. Terim'i daha fazla yemeyelim. Bırakalım'da o birinci döneminde uefa'yı kazandıran, süper kupa'nın temelini atan ve uzay ötesi bir top oynatıp deplasmanda yenilmeme rekoru kırdıran terim olarak kalsın. üçüncü döneminde de dün "imparator terim" deyip seneler önce "terim istifa" diyenlerce harcanmasın... Ben rijkaard'ın başarısızlığında hala futbol dışında bazı dolapların döndüğünü düşünüyorum. Eğer böyle bir hata yapılıp rijkaard gönderilecek ise onun tek alternatifi fenerbahçe'ye karşı uzun yıllar boyunca ezilmeden top oynatan ve türkiye kupasını kazandıran efsane Gheorghe Hagi'dir.

    YanıtlaSil
  2. Rijkaard kendi kuyusunu kazan adamları hala 11'de oynatıyorsa zaten bana göre hoca değildir.Ağırlığını koyamayan adam hoca değildir."Kimseyi takımdan kesme lüksüm yok" ne demek? Sen kesmeyeceksen kim kesecek peki? Kalli H.Şükür ve Lincoln'ü kestiğinde olanları gördük.Sezonu tamamlayamadı adam.Ama durum şimdi farklı yönetim her türlü arkandayken nasıl kesemezsin? Şimdi sarp-servet-balta-ayhan-pino-misimovic gibileri kesip gençleri koysan kim sana hayır dicek?

    YanıtlaSil
  3. *Mario Jardel: Haginin bir gün mutlaka bu kulübe hoca olarak dönüp, büyük başarılar kazanacağına inanıyorum ama mevcut kadro ve şartlarda onunda Rijkaard gibi harcanabileceği endişesi beni korkutuyor. Terim kriz yönetimi için daha doğru bir isim sanki...

    *Burak: Evet Rijkaard ipin ucunu kaçırdı ve artık bu durumu umursamıyor da. Onun bu halini GS'a son yıllardaki en iyi futbolunu oynatan ama futbolcuların saha dışı yönetiminde inanılmaz silik kalan Skibbe'ye benzetiyorum.

    *Sonvagon: Bu isimlerin futbolundan bende hiç memnun değilim ama konu "mücadele" ise eğer Ayhan ve Barış'ın elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. hakan şükür diyorlar abi, ona ne diyorsun?

    YanıtlaSil
  5. hagi gelecek gibi görünüyor. ama hagi'yi de harcarlar diye korkuyorum açıkçası. bir yandan da hagi arda'yı adam eder diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
  6. *YS: Gazetenin birinde Hagi teknik direktör, Hakan Şükür sportif direktör gibi bir şey okudum, açıkçası hiç aklıma yatmadı.Hagi'nin teknik direktör olduğu yerde Hakan ancak yardımcı antrenör olabilir.

    *Ahmet Serdar:İsmi geçenlere şöylebir bakarsak;
    Ersun Yanal->Kalitesine güvendiğim bir hoca ama Galatasaray onun için uygun kulüp değil.
    Tugay Kerimoğlu-> Daha çok çok erken, sakınn, Bülent Korkmaz örneği malum! İlerde..
    Hikmet Karaman-> Şaka falan olmalı!
    Hagi ve Terim-> Yakışır,ikiside bu ortamda başarılı olmaya yakın adaylar. İlla tercih etmem gerekirse Fatih Terim derim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI